Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:37

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Διαμαρτυρία σχετικά με τη μετακίνηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Θέμα: Μεταφορά Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας κατά την τελευταία συνεδρίασή του την 16/11/2021 αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την αιφνίδια απόφαση μερίδας καθηγητών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας για τη μεταφορά της έδρας του στα Ιωάννινα γιατί θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη ενώ θα έχει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος για την πόλη και το νομό υποβαθμίζει και την πνευματική και πολιτιστική υπόσταση του νομού, πράγμα στο οποίο ο νομός έχει επενδύσει επί σειρά ετών για τη δημιουργία μιας αξιόλογης και υψηλής μόρφωσης των φοιτητών που παρακολουθούν το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι υπέρ της παραμονής αλλά και της ενδυνάμωσης του Πανεπιστημίου με την πρόταση για ίδρυση και ανάπτυξη και Τμήματος Θαλασσίων Μελετών και Αλιείας και θα πρωτοστατήσει σε όλες τις εκδηλώσεις που θα είναι ενάντια της μεταφοράς του τμήματος στα Ιωάννινα.

Ο Ιατρικός Σύλλογός προτρέπει του αρμόδιους να σκεφτούν σοβαρά την πρότασή του δεδομένου ότι η Πρέβεζα διαθέτει πλέον κτηριακές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή.

Θα περιμένουμε από όλους τους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για μία γενική σύγκλιση προς συνάντηση όλων των φορέων που διαμαρτύρονται για την πιθανή μετακίνηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο Ιατρικός Σύλλογος προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση όλων των φορέων που αντιτίθενται στην απόφαση μετακίνησης της σχολής εκτός Νομού Πρέβεζας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμας Θωμάς                                                         Σουμαλεύρης Δημήτριος

Προηγούμενο Άρθρο

Η 48η επέτειο του Πολυτεχνείου τιμήθηκε από το Εργατικό Κέντρο, φορείς και σωματεία

Επόμενο Άρθρο

Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τίμησαν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Μνημείο Ηρώων στη Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...