Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 7:47

ΣΥΡΙΖΑ – Αυτοδιοίκηση: Δημήτρης Σιόρεντας ή Χριστίνα Κριτσιμά – Το δίλημμα της νομαρχιακής

Μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις Εθνικές εκλογές, ωστόσο έχει ανάψει για τα καλά και η συζήτηση για τα αυτοδιοικητικά των εκλογών του Οκτωβρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε δίλημμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Νομαρχιακής βρίσκονται σε δίλημμα, αν θα πορευτούν μόνοι τους ή αν υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για κοινό υποψήφιο.

Οι πρώτες συζητήσεις με τη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλαν λευκό καπνό με αποτέλεσμα τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για πιθανούς υποψήφιους.

Τα μέλη του νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάμεσα σε δύο επιλογές, αυτή της δικηγόρου Χριστίνας Κριτσιμά, η οποία έχει πλήρη εικόνα της τοπικής πραγματικότητας, αφού συμμετέχει ενεργά με τοποθετήσεις της για τα κακώς κείμενα του δήμου και από την άλλη ο αντιστράτηγος Ε.Α της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Σιόρεντας, ο οποίος είχε διατελέσει και αστυνομικός διευθυντής.

Και οι δύο σε δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά σε ανερξάρτητα ψηφοδέλτια, ωστόσο θα ήθελαν και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι δύο είναι στελέχη του.

Έτσι τα μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν μια μέση λύση, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκεται ακόμη η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν και οι πληροφορίες λένε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αφού το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει δικό του υποψήφιο.

Από την άλλη όμως δεν έχει υπάρξει δημόσια τοποθέτηση για τις προθέσεις των δύο εκ των τριων εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της Στροφής στο Μέλλον που εκπροσωπεί τον χώρο στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι οι Θανάσης Ανωγιάτης και Βασίλης Κωστούλας.

Οπότε αν και υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνο, τα αυτοδιοικητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζουν να αποτελούν μία μεγάλη κουβέντα…

 

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις ψηφοδελτίων – Σε ”αναμμένα” κάρβουνα οι υποψήφιοι

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πάργας με ομόφωνη απόφαση στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...