Συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας – Αντιπυρική περίοδος 2020

Ημερομηνία:

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21/5 στο Καναλάκι το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας με θέμα: “Συντονισμός και δράσεις που αφορούν την αντιπυρική περίοδο 2020”. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάργας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας. ο Υπδ/της του Α.Τ Πάργας , ο Υπδ/της Λιμενικού Σταθμού Πάργας , ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας, εκπρόσωπος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου, οι Αντιδήμαρχοι Γκίζας Βασίλειος, Μάρκου Δημήτριος, Μπούσιος Δημήτριος, οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νάκιας Φώτιος και Δημητρίου Γεώργιος και οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς ανέφερε ότι η πολιτική προστασία και δράσεις του Δήμου στα πλαίσια αυτής είναι άκρως απαραίτητη ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρωταρχικά, αλλά και της περιουσίας των πολιτών πρέπει να προστατευθεί από ενδεχόμενες απειλές, τονίζοντας την αξία της πρόληψης έναντι της καταστολής. Ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την συμμετοχή τους, καθώς και για την έως τώρα άριστη συνεργασία σε κρίσεις όπως ο σεισμός του Μαρτίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην συμβολή των εθελοντών στην αντιμετώπιση κρίσεων και τόνισε την αξία της ενεργοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας. Ήδη όπως ανέφερε οι κάτοικοι με μέριμνα των Τοπικών Συμβουλίων και την αρωγή του Δήμου έχουν προχωρήσει σε εθελοντικές δράσεις όπως καθαρισμός χόρτων και σκουπιδιών από τον δημόσιο χώρο.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας κ. Βασίλειος Γιάννος έκανε εκτενή αναφορά τόσο στην πρόληψη όσο και την καταστολή πυρικών φαινομένων. Ανέλυσε διεξοδικά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή των κατοίκων της υπαίθρου από τις πυρκαγιές  και έδειξε τα σημεία εκείνα που πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε παρεμβάσεις.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άμεση υλοποίηση από τον Δήμο Πάργας της πρότασης της Π.Υ. σχετικά με την τοποθέτηση πυροσβεστικών μέσων στο κέντρο της πόλης της Πάργας.

Από την πλευρά της η Αστυνομία με την τοποθέτηση του κ. Γεώργιου Σιαβίκη και το Λιμενικό Σώμα μέσω του κ. Παρηγόρη Γεώργιο, επισήμαναν ότι οι υπηρεσίες τους θα συμβάλουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, όπως κάνουν πάντα όπου τους ζητηθεί. Οι εκπρόσωποι του ΔΣ. στην Π.Π Νάκιας Φώτιος και Δημητρίου Γεώργιος, ανέδειξαν την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη από τις πυρκαγιές.

Αναφορά στην αξία της προστασίας των δασών και στην προετοιμασία τους για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών έκανε ο Διευθυντής Δασών Πρέβεζας κ. Βασίλειος Γκορμέτζας, που απάντησε σε πολλά ερωτήματα των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με τις παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν μέσα στο Δάσος.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Παίξε καθαρά. Κέρδισε αληθινά.»: Εκπαιδευτική ημερίδα για το αντιντόπινγκ στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού, σε συνεργασία...

«Η σειρά σου» στην Πρέβεζα – Η Εύη Τσαρπέλα άνοιξε τις πόρτες του νέου της κουρείου!

Ένα νέο, όμορφο ξεκίνημα στον χώρο της ανδρικής και...

Πρέβεζα: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο ανατίναξης του ναρκαλιευτικού «Πηνειός» το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Η επέτειος ανατίναξης του ναρκαλιευτικού πλοίου «Πηνειός» θα τιμηθεί...