Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 19:04

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών – Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας!

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!
  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ την απαράδεκτη ρύθμιση για τις κάμερες στα σχολεία και την παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την πανδημία!
  • Μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η επόμενη μέρα στα σχολεία είναι εδώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση της στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας κυριολεκτικά παίρνει τη σκυτάλη από την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία. Οι βασικές αντιδραστικές τομές μένουν άθικτες: ο νόμος Γαβρόγλου για το Λύκειο, για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, οι δείκτες για την αξιολόγηση. Η ΝΔ οικοδομεί πάνω σε αυτά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση χειροτερεύοντας με αυτό τον τρόπο την κατάσταση στα σχολεία.

Το πολυνομοσχέδιο είναι στο σύνολό του βαθιά ταξικό και αντιεκπαιδευτικό
και δεν πρέπει να κατατεθεί!

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση το έβαλε σε διαβούλευση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κινητοποιήθηκε μαζί με γονείς, φοιτητές και μαθητές με πρώτη δυναμική αντίδραση στις 28/4, αναδεικνύοντας τον αντιδραστικό του χαρακτήρα. Με τα επόμενα 2 μαζικά μαχητικά συλλαλητήρια, στις 13/5 και 19/5, που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων που ουσιαστικά σηκώνουν και τον αγώνα, συνεχίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δώσαμε μια ηχηρή απάντηση αντίστασης στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Οι όποιοι ελιγμοί, στους οποίους υποχρεώνεται η Υπουργός Παιδείας, για απόσυρση ή επαναδιατύπωση ορισμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου δεν αλλάζουν τον βασικό πυρήνα του που είναι η προσαρμογή των σχολείων όλο και περισσότερο στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής των περικοπών όπως απαιτούν ΟΟΣΑ και Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή φανερώνει και την πίεση που μπορεί να ασκήσει ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση και τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας. Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να τους εμποδίσουν.

Το μάθημα δεν είναι ριάλιτι! Να καταργηθεί τώρα η Υ.Α. και τροπολογία που προβλέπει κάμερες μέσα στις τάξεις!

Η ρύθμιση για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα που ψήφισε η κυβέρνηση άνοιξε επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη) που αξιοποίησαν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εν μέσω πανδημίας με κλειστά σχολεία για να σταθούν στο πλευρό των μαθητών, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση, αν στο μυαλό της έχει την προσπάθεια αντικατάστασης της φυσικής παρουσίας των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας. Το λέμε με απλά λόγια: ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!!

Φτάνει πια!! Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

            Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας, οι μαζικές κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ. Όπως και εν μέσω πανδημίας δε μείναμε σιωπηλοί, έτσι και τώρα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας.

Παλεύουμε για:

  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις.Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Δε θα επιτρέψουμε την παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων.Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
  • Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή για ψήφιση.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Άδειες ειδικού σκοπού και για ευπαθείς ομάδες στους αναπληρωτές, χωρίς την αφαίρεση του επιδόματος αδείας. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας προτείναμε στα ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Πρέβεζας να γίνει κοινό συλλαλητήριο, μαζί με το ήδη προγραμματισμένο από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας στα παλιά ΚΤΕΛ, γιατί κοινά τα προβλήματα και ίδια η αιτία.  Κι όμως αποφάσισαν την ίδια μέρα και περίπου την ίδια ώρα συγκέντρωση στη Θεοφάνειο.  Καταγγέλουμε τις παρατάξεις: ΕΡΑ/ΜΕΤΑ,ΔΗΣΥ,ΔΑΚΕ γιατί εκεί που τα ίδια τα προβλήματα επιβάλλουν την κοινή δράση των εργαζομένων αυτοί επιλέγουν την διάσπαση και αντί για ένα μαζικό συλλαλητήριο στα παλιά ΚΤΕΛ για Παιδεία και Υγεία, τη στιγμή που πολλά Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα καλούν εδώ και μέρες στην κινητοποίηση για την Υγεία, αυτοί αποφάσισαν την απομόνωση των εκπαιδευτικών.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης για την Παιδεία συνεχίζουμε στα παλιά Κτελ και στο συλλαλητήριο για την υγεία που καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας – Αντιπυρική περίοδος 2020

Επόμενο Άρθρο

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Ποιες καταβάλλονται σήμερα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...