Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:23

Στροφή στο μέλλον: ”Ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή”

Για μια κόμη φορά η Δημοτική Αρχή επιλέγει να διεξαχθεί δια περιφοράς η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκλείοντας τον ζωντανό και ουσιαστικό διάλογο που θα αναδείκνυε όλες τις πτυχές των θεμάτων με την αναγκαία δημοσιότητα και διαφάνεια.

Δυστυχώς η παρελκυστική τακτική της Δημοτικής Αρχής που καταγγείλαμε σε προηγούμενο ΔΣ συνεχίζεται και τείνει να καταστεί η κύρια πολιτική συμπεριφορά της και σε συνδυασμό με τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ ουσία και την ίδια την δημοκρατία που αυτό εκπροσωπεί.

Έτσι λοιπόν και αφού η δια ζώσης συνεδρίαση δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή αναγκαζόμαστε να σας υποβάλλουμε γραπτώς κάποια από τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με την πορεία του Δήμου μας και τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει και αναμένουμε την τοποθέτηση σας.

Κινηματογράφος

Η πόλη μας, αναμφισβήτητα, διαθέτει έναν από τους ομορφότερους θερινούς Κινηματογράφους πανελληνίως στην Κυανή Ακτή.

Υπάρχει πρόθεση από την Δημοτική Αρχή ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος να επαναλειτουργήσει ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα νέο σημείο πολιτιστικής συνάντησης για κάθε καλοκαίρι και σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση?

Κολυμβητήριο

Έχει η παράταξή σας πολιτική για τους αθλητικούς χώρους;

Οι εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου έχουν δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες της Πρέβεζας.

Η λειτουργία του κολυμβητηρίου θεωρούμε πως είναι ζωτικής σημασίας για τη αθλούμενη νεολαία της πόλης μας και πρέπει να καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε αυτό να καταστεί το γρηγορότερο δυνατόν λειτουργικό.

Είναι χρέος της Δημοτικής αρχής λοιπόν να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η προβλεπόμενη ημερομηνία επανέναρξης λειτουργίας του.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερωθούμε για την πορεία της διαδικασίας των εργασιών επισκευής και συντήρησης των μηχανολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας προϋπολογισμού 290 χιλιάδων ευρώ, για το οποίο, η προγραμματική σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2019, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Συντριβάνι πλατείας Ανδρούτσου

Έχετε πολιτική για τις αισθητικές παρεμβάσεις στις πλατείες και στους χώρους κοινωνικών συναθροίσεων?

Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τη χρηματοδότησή τους;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Συντριβάνι, το οποίο αποτελούσε για χρόνια σημείο αναφοράς για την κεντρικότερη και γνωστότερη Πλατεία της Πρέβεζας, την Πλατεία Ανδρούτσου.

Παλαιότερα γνωρίζουμε πως είχε εγκριθεί η εκτέλεση μελέτης «Συντριβάνι πλατείας Ανδρούτσου Δ. Ε. Πρέβεζας», ώστε να διορθωθεί επιτέλους κάποια στιγμή η σημερινή του εικόνα.

Υπάρχει πρόθεση από την Δημοτική Αρχή να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις της ανωτέρω μελέτης  και εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Πάρκινγκ στο στρατόπεδο Σολωμού – πεζοδρόμηση παραλιακής

Προτίθεται ο Δήμος Πρέβεζας να καταθέσει αίτημα στις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσωρινή παραχώρηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου «ΣΟΛΩΜΟΥ» για τους θερινούς μήνες, με στόχο τη μετατροπή του σε χώρο parking, ώστε να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη αυξημένες ανάγκες στάθμευσης των επισκεπτών της περιοχής?

Εάν ευοδωθεί η πρόταση, υπάρχει σκέψη επέκτασης της πεζοδρόμησης της παραλιακής μέχρι το πρώην Τουριστικό περίπτερο ώστε να καταστεί ακόμη πιο ελκυστικό το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας?

Παιδικές Χαρές

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Πρέβεζας, από την Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει πιστοποιηθεί ως κατάλληλη καμία παιδική χαρά και επιπροσθέτως έχει ζητηθεί η σφράγισή τους.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος το Νοέμβριο του 2019 δήλωσε: “Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους εθνικούς πόρους. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των παιδικών χαρών αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή. Ολες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με μεγάλη προσοχή και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας”.

Από όσο γνωρίζουμε είχε εγκριθεί η προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού αναβάθμισης των παιδικών χαρών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών,  προϋπολογισμού 246.760,00 ευρώ και τα νέα όργανα με τα δάπεδα ασφαλείας θα τοποθετηθούνταν στις υφιστάμενες παιδικές χαρές Ωρωπού , Στεφάνης , Νέας Σινώπης (Αρχάγγελος) , Αγίου Θωμά, Νικόπολης, Καναλίου, Νεοχωρίου και Εργατικών Κατοικιών Αγίου Γεωργίου ενώ κάποια από αυτά θα αντικαθιστούσαν φθαρμένα όργανα στις παιδικές χαρές Λευκαδίτικων , Πυροβολικού , Κηποθεάτρου και Ανθόκηπου. Θα γινόταν επίσης προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων για το φωτισμό των παιδικών χαρών.

Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του ανωτέρω έργου και τι προτίθεται να πράξει η Δημοτική Αρχή ώστε σύντομα να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές του Δήμου?

Αποτελέσματα συναντήσεων Δημάρχου

Πλήθος συναντήσεων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας το τελευταίο χρονικό διάστημα με Πολιτικούς, Αυτοδιοικητικούς, Θεσμικούς και Διπλωματικούς παράγοντες.

Οι συναντήσεις αυτές είχαν κάποια συγκεκριμένη ατζέντα και πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου μας και εάν ναι υπάρχουν κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα από αυτές ?

Θεωρείτε πως οι πολίτες της πόλης αλλά και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση των στόχων της Δημοτικής Αρχής?

Τουριστική Ανάπτυξη

Η Δημοτική Αρχή σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την Σύναψη βραχύβιας (3 μηνών) σύμβασης με εξειδικευμένη εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ για να αναλάβει την προώθηση του τοπικού Τουριστικού προϊόντος στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Μέχρι σήμερα βέβαια εξ όσων γνωρίζουμε καμία ενημέρωση δεν έχουμε για το ύψος της σύμβασης αλλά ούτε και για τους όρους που τη διέπουν και τις υποχρεώσεις του αναδόχου.

Υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή κάποιο παραδοτέο από την συγκεκριμένη σύμβαση, ποια η πορεία υλοποίησης του γενικότερου σχεδιασμού του Δήμου στο θέμα της Τουριστικής Ανάπτυξης και ποιο τελικά το ύψος της υπογραφείσας σύμβασης?

Ιστοσελίδα Δήμου

Δεδομένου πως μέχρι σήμερα έχετε δώσει ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως άλλωστε και η παράταξή μας, και αντιλαμβανόμενοι τις ραγδαίες εξελίξεις στο διαδικτυακό τουριστικό μάρκετινγκ, με τις οποίες έχουν ανακύψει σημαντικές ευκαιρίες προβολής ενός τουριστικού προορισμού ακόμη και με ένα περιορισμένο κονδύλι, θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η μετάφραση της ιστοσελίδας του δήμου στα πλαίσια της προσπάθειας για διεθνή τουριστική προβολή

Θεωρούμε πως η ολοκλήρωση της πλήρους μετάφρασης στην Αγγλική γλώσσα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και σήμερα θα έπρεπε να ήταν λειτουργική ώστε η ιστοσελίδα να παίξει τον σημαντικό ρόλο της στην προώθηση της περιοχής.

Πρέβεζα 30/06/2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Στροφής στο Μέλλον»

Ευκλείδης Φονταράς

Αθανάσιος Ανωγιάτης

Βασίλης Κωστούλας

Παναγιώτης Λελοβίτης

Προηγούμενο Άρθρο

Όνειρο ζωής που έγινε πράξη ο διάδρομος στην παραλία Καναλίου για ΑμΕΑ

Επόμενο Άρθρο

Καταγγελία φορέων προς πάσα κατεύθυνση – Οργή και αγανάκτηση για το ξενοδοχείο αναφοράς Covid-19

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...