Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 8:21

Στράτος Ιωάννου: «Η Ήπειρος ως ενιαίος προορισμός ανεβαίνει διαρκώς στις προτιμήσεις των επισκεπτών»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  την Τετάρτη 21 Απριλίου η τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ακολουθώντας τις ανάλογες τηλεδιασκέψεις στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Με την τηλεδιάσκεψη αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος των συζητήσεων που είχαν ως στόχο την ανασκόπηση των προβλημάτων του κλάδου εν μέσω κορωνοιού και την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη της Π.Ε. Ιωαννίνων συμμετείχαν Δήμαρχος Δ. Ζαγορίου κ Γ. Σουκούβελος, ο Δήμαρχος Δ. Μετσόβου  κ. Κ. Τζαφέας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης, ο Δήμαρχος Δ. Δωδώνης κ. Χρ. Ντακαλέτσης, ο αντιδήμαρχος Δ. Ιωαννιτών κ. Γ. Λώλης, ο  ο αντιδήμαρχος Δ. Ζίτσας κ. Γ. Ράδος, ο αντιδήμαρχος Δ. Κόνιτσας κ. Αρ. Λαζογιάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Δημητρίου καθώς και ο Κ. Κυρίτσης, ο Δ/ντης του Γραφείου ΕΟΤ κ. Γ. Γκιώκας, η Δ/ντρια της Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου Ι. Μαρκούλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Σπ. Σουρέλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μετσόβου κ. Σ. Κασσάρος, από την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου ο πρόεδρος κ. Ν. Βράκας και η Αντιπρόεδρος κ. Ε. Εξάρχου, ο πρόεδρος της Δημ. Ενότητας Μετσόβου κ. Απ. Κιούρας, ο πρόεδρος του ΔΣ  Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων κ. Ευ. Γιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Ιωαννίνων «Η Παμβώτις» κ. Χρ. Τάτσης,  η κ. Ε. Παγκρατίου από την Αναπτυξιακή Εταιρία Ζαγορίου, η κ. Λ. Σιαμοπούλου από τον κλάδο του συνεδριακού τουρισμού, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, κ.α.

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην κοινή επιδίωξη που είναι η τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών, η οποία αναμένεται να είναι αισθητά καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε τη σημασία του έργου που έχει γίνει από την Περιφέρεια αυτά τα δέκα χρόνια στο στρατηγικό χτίσιμο του ενιαίου τουριστικού προϊόντος  «Προορισμός Ήπειρος» ο οποίος είναι μια διαρκώς ανερχόμενη, πολύ ελκυστική πρόταση για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.  Ένας προορισμός που τα προσφέρει όλα στον επισκέπτη: Μια σπάνια ποικιλία θαυμάσιων τοπίων με  εξαιρετικές παραλίες,  όμορφα βουνά, μοναδικά ποτάμια και τις λίμνες, ιστορικές πόλεις, μνημεία από όλες τις ιστορικές φάσεις, ζωντανή παράδοση, υπέροχη γαστρονομία και κορυφαία, Ηπειρώτικη φιλοξενία.

Η συστηματική και επίμονη εκστρατεία τουριστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου έχει φέρει ορατά αποτελέσματα καθώς έχει αυξηθεί αισθητά η προσέλευση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, ενώ, εν μέσω πανδημίας, παρατηρείται πλήθυνση των προγραμματιζόμενων πτήσεων από νέες χώρες και νέους προορισμούς προς την Ήπειρο, γεγονός που προοιωνίζει την ραγδαία αύξηση της προσέλευσης ακόμη και πριν το πέρας της πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τηλεδιάσκεψη και για την χρησιμότητα της συζήτησης, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ζήτησαν να επαναληφθούν οι συσκέψεις και να γίνονται σε τακτική βάση, ενώ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου για την αδιάλειπτη στήριξη της Περιφέρειας στα προβλήματά τους και για το σημαντικό έργο που γίνεται στον τομέα του τουρισμού.

Προηγούμενο Άρθρο

Polis Market – Super προσφορές και το Πάσχα!!! (φυλλάδιο)

Επόμενο Άρθρο

Ο λαός της Πρέβεζας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά του πάνω στην περιουσία του και στην πολιτιστική του κληρονομιά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...