Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:57

Ο λαός της Πρέβεζας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά του πάνω στην περιουσία του και στην πολιτιστική του κληρονομιά

Στις 21/04/2021 το πρωί με την προκήρυξη που ανάρτησε το ΥΠ.Α.Α.Π.ΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) και το βράδυ με την στάση της Δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του  Δημοτικού συμβουλίου, παίχτηκε μια ακόμη πράξη του έργου που από κοινού σκηνοθετεί η Δημοτική Αρχή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και που δεν είναι άλλο από την τελεσίδικη παραδοχή του Δήμου πως τα κάστρα και τα πρώην  στρατόπεδα της πόλης δεν ανήκουν στον λαό στης Πρέβεζας αλλά στον στρατό.

Χθες για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή θέλησε να υποστείλει την σημαία τεσσάρων δεκαετιών αγώνα, αγνοώντας επιδεικτικά τον βασικό πρωταγωνιστή αυτών των αγώνων, δηλαδή τον Πρεβεζιάνικο λαό και το κίνημα της περιοχής.

Συγκεκριμένα στις 21/04 το ΥΠ.Α.ΑΠΕΔ προκήρυξε στην διαύγεια δημόσιο ηλεκτρονικό  πλειοδοτικό διαγωνισμό εκμίσθωσης του κάστρου του Αγ. Γεωργίου για 30+10 έτη για επαγγελματική/εμπορική χρήση! Ένα κάστρο χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο  μνημείο που προστατεύεται από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και  το οποίο στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο προβλέπεται μόνο για πολιτιστικές δράσεις και όχι για εμπορικούς σκοπούς. Το συγκεκριμένο κάστρο, όπως και τα υπόλοιπα κάστρα και πρώην στρατόπεδα της πόλης, αποτελούν δημοτική περιουσία διότι δεν υπάρχει λόγος χρήσης τους από τον στρατό εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας που επιχειρεί η Δημοτική αρχή, χέρι χέρι με το Υπ. Εθνικής Άμυνας να αναγνωρίσει   ως περιουσία του στρατού και το δάσος Καλ-μπαμπα, χώρος που επίσης καταχρηστικά φαίνεται να ανήκει στον στρατό διότι ποτέ δεν ήταν στρατόπεδο.

Η Τ.Ε Πρέβεζας μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλεί το λαϊκό κίνημα της περιοχής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να υπερασπιστεί τα κάστρα και τα πρώην στρατόπεδα της πόλης και να συνεχίσει τον διαχρονικό αγώνα ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, ώστε αυτή η λαϊκή περιουσία να επιστρέψει στον λαό της Πρέβεζας ως χώρος αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης.

  • Να κατεβεί ΆΜΕΣΑ ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το κάστρο Αγ. Γεωργίου από την διαύγεια
  • Τα Κάστρα και τα πρώην στρατόπεδα της πόλης αποτελούν λαϊκή περιουσία

 

Πρέβεζα 22/04/2021

Προηγούμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Η Ήπειρος ως ενιαίος προορισμός ανεβαίνει διαρκώς στις προτιμήσεις των επισκεπτών»

Επόμενο Άρθρο

Στον Σύλλογο Αμπαλί για 12 χρόνια το κτίριο του Βοτανικού και με την βούλα του Τοπικού Συμβουλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...