Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας η πρόταση για ανέγερση ανδριάντα του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου (video)

Ημερομηνία:

Το θέμα της κατασκευής μνημείου – ανδριάντα προς τιμήν του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε με τις υπογραφές 25 πολιτών της πόλης.

Οι υπογράφοντες ζήτησαν να επανεξεταστεί και να συζητηθεί η απόφαση που είχε λάβει η Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας το 2024 σχετικά με την τοποθέτηση ανδριάντα του διακεκριμένου στρατιωτικού, ο οποίος κατάγεται από την Πρέβεζα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης στρατιωτικής ιστορίας της χώρας.

Εκ μέρους των πολιτών αλλά και του Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών «Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος», τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος, ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό της πρότασης, επισημαίνοντας τη σημασία της απόδοσης τιμής σε μία προσωπικότητα που συνέδεσε το όνομά της με σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την πρωτοβουλία, ενώ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέτασαν τόσο τα ιστορικά δεδομένα όσο και τις προεκτάσεις μιας τέτοιας απόφασης για την τοπική κοινωνία.

Η πρόταση για την ανέγερση του ανδριάντα έρχεται να ανοίξει εκ νέου τη δημόσια συζήτηση γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η Πρέβεζα τιμά πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ιστορία της πόλης και της χώρας, με το θέμα να συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από πολίτες όσο και από φορείς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Philoxenia365: Η νέα δωρεάν ομάδα στο Facebook που ενώνει ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ταξιδιώτες σε όλη την Ελλάδα

Μια νέα πρωτοβουλία έρχεται να δώσει λύση τόσο στους...

«Πράσινο φως» για το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου – Επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2026-2029

Ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση...

Έκτακτη ανακοίνωση: Μειωμένη πίεση και διακοπές υδροδότησης στο Κανάλι λόγω εργασιών συντήρησης

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώνουν τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας...