Η Πρέβεζα διαθέτει όλα τα εφόδια για να αποτελεί πρότυπο ποιότητας ζωής και τουριστικής ανάπτυξης: φυσική ομορφιά, ιστορικό πλούτο και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους. Ωστόσο, σε πολλές γειτονιές η καθημερινότητα δείχνει μια διαφορετική εικόνα – μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας που συσσωρεύεται επί χρόνια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Οδός Πάργης. Μια οδός που έχει μετατραπεί σε βασική αρτηρία κυκλοφορίας για εκατοντάδες οχήματα καθημερινά, χωρίς όμως να έχει υποστεί τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Αποτέλεσμα; Συνεχής θόρυβος από το πρωί μέχρι το βράδυ, σκόνη που καλύπτει σπίτια, αυλές και μπαλκόνια, και ταλαιπωρία για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Η άσφαλτος παραμένει «άγνωστη λέξη» σε ένα δρόμο που θα έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί εδώ και καιρό. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη, αναγκάζοντας τους πολίτες να καθαρίζουν καθημερινά και να κλείνουν τα παράθυρα για να μην πνίγονται.
Αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ενδεικτικό ενός συστήματος διοίκησης που φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε μια λογική συντήρησης και καθυστέρησης. Είτε πρόκειται για υποδομές οδικού δικτύου, είτε για τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, η εικόνα είναι η ίδια: υποσχέσεις, ημίμετρα και αδυναμία ουσιαστικής επίλυσης ζητημάτων που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής και την εικόνα του τόπου.

Οι πόροι υπάρχουν. Οι ανάγκες είναι γνωστές. Οι πολίτες έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αγανάκτησή τους. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση για γρήγορες, ουσιαστικές και διαφανείς παρεμβάσεις που να βάζουν τον πολίτη και την καθημερινότητά του στο επίκεντρο.
Ευτυχώς, στον τόπο μας υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, με γνώση, επαγγελματική εμπειρία και καθαρή πρόθεση, που λαμβάνουν θέση αυτή τη στιγμή ακόμα και χωρίς να τους δίνονται οι απαραίτητες αρμοδιότητες. Άνθρωποι που είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις από την επόμενη κιόλας ημέρα σε όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πρέβεζα. Δεν αναζητούν την προβολή, δεν κυνηγούν φωτογραφίες και ποστάρουν, αλλά βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία και στον κόσμο. Ο κόσμος τους ξέρει καλά. Και όταν έρθει η ώρα, όπως συνέβη και στο παρελθόν, θα φανεί ξεκάθαρα η διαφορά που μπορούν να κάνουν.
Η Πρέβεζα δεν μπορεί να συνεχίσει να περιμένει. Οι κάτοικοι αξίζουν μια διοίκηση που θα ακούει, θα δρα και θα παραδίδει απτά αποτελέσματα. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε την πόλη που μας αξίζει – καθαρή, λειτουργική και με πραγματική προοπτική.























