Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:36

Στον εισαγγελέα εκ νέου ο φάκελος της δίκης για την ”μάχη” του δάσους της Βαλανιδοράχης (βίντεο)

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πρέβεζας έγινε το πρωΐ της Τετάρτης η δικαστική ”μάχη” ανάμεσα στον εκπρόσωπο της διαχειριστικής επιτροπής του δάσους της Βαλανιδοράχης και των 5 πολιτών, ένας εκ των οποίος και ο πρόεδρος της Κοινότητας, με τους 5 να κατηγορούνται για παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Μετά τις τοποθετήσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών το δικαστήριο αποφάσισε ο φάκελος θα δοθεί εκ νέου στην εισαγγελία για νέες κατηγορίες, ενώ θα ορισθεί εκ νέου ημερομηνία της δίκης.

Από νωρίς έξω από την δικαστική αίθουσα υπήρχαν πολίτες στο πλευρό των 5 κατηγορούμενων, ανάμεσά τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θοδωρής Κορωναίος, Κώστας Κωτσαντής και ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Μετά το τέλος της διαδικασίας οι δικηγόροι των δύο πλευρών μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος της πλευράς του μηνυτή Απόστολος Τάσσης τόνισε: “Το μονομελές πλημμελειοδικείο, μετά από διαφορετική πρόταση του κ. Εισαγγελέα που είχε αντίθετη άποψη, ζήτησε την επαναφορά της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να επαναληφθεί η ποινική δίωξη. Σήμερα κατά συνέπεια δεν έγινε δικαστήριο, δεν έχουμε ούτε απαλλακτική ούτε καταδικαστική απόφαση. Το δικαστήριο θα συγκροτηθεί σε νέα σύνθεση και υπό νέο κατηγορητήριο προκειμένου να αποφανθεί για την κατηγορία για τη μήνυση που έχει ασκηθεί”.

Ο δεύτερος δικηγόρος της πλευράς του μηνυτή Βασίλης Γιάπρος ανέφερε: “Όπως ανέφερε και ο κ. Τάσσης η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα με 5 κατηγορούμενους για το αδίκημα της άσκησης παράνομης βίας που φέρεται ότι τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 δεν έγινε διότι έγινε δεκτή η ένσταση κατά του κλητηρίου θεσπίσματος. Ουσιαστικά να το πω απλά, η υπόθεση αποσύρθηκε, θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας για να συνταχθεί νέο κατηγορητήριο και με βάση τους χρόνους διεξαγωγής των υποθέσεων υπολογίζουμε ότι τέλος φθινοπώρου, αρχές του χειμώνα η δίκη θα επαναληφθεί. Το ουσιαστικό είναι ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα επί της ουσίας”.

Τέλος από την πλευρά των 5 πολιτών που κατηγορούνται μίλησε ο δικηγόρος Στέφανος Σταννέλος:

“Στο σημερινό δικαστήριο η πραγματικότητα είναι μία για όλους. Η κατηγορία ακυρώθηκε και περιμένουμε να την αντιμετωπίσουμε με τη νέα της μορφή. Με όποια μορφή όμως και να έρθει ένα είναι το βέβαιο, ότι ο δημόσιος χαρακτήρας ενός δάσους και οι άνθρωποι που τον υπερασπίζονται θα αθωωθούν”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις των δικηγόρων:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Παπαδατών Βασίλης Χρήστου – Μηνύματα στήριξης από ολόκληρο το χωριό

Επόμενο Άρθρο

Νέο σκάφος για το Λιμεναρχείο Πρέβεζας – Σημαντική η βοήθεια ντόπιων εταιριών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...