Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 5:10

Στην Πρέβεζα υπουργικό κλιμάκιο με επικεφαλής την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη- Ευρεία σύσκεψη φορέων πολιτισμού και τουρισμού στο κτίριο της Π.Ε Πρέβεζας

Ευρεία σύσκεψη φορέων πολιτισμού και αθλητισμού από όλη την Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο της Π.Ε Πρέβεζας, με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στην Πρέβεζα στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης οι κυρίες Μενδώνη και Ζαχαράκη απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχηη Στράτου Ιωάννου.

Η κ. Μενδώνη επεσήμανε την σπουδαιόττητα της ενίσχυσης του πολιτισμού στο κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης και τις δυνατότητες που διαθέτει η Ήπειρος στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια ανέρχονται σε 25 εκατομμύρια στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και άλλα τόσο θα διατεθούν στη νέα, ενώ έως το τέλος του 2023 θα ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Νικόπολης και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στις Βασιλικές και τον Οίκο Γεωργίου Εκδίκου, ενώ υπάρχει ώριμη μελέτη ύψους 2.000.000 εκ. ευρώ που αφορά το Στάδιο της Νικόπολης και θα ξεκινήσει αρχές του 2024.

Επίσης η κ.Μενδώνη αναφέρθηκε στις απαλλοτριώσεις και τις ώριμες μελέτες για τη δημιουργία διαδρομών εντός του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, αλλά και για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά το κτίριο υποδοχής επισκεπτών.

Η υπουργός έκανε λόγο και για το έργο παράκαμψης της Νικόπολης το οποίο χαρακτήρισε ως βασική προϋπόθεση για την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου στα προστατευόμενα μνημεία της Unesco και την έναρξη των επίπονων και χρονοβόρων διαδικασιών για την σύνταξη και υποβολή του σχετικού φακέλου.

Τέλος η κ. Μενδώνη υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα σταθεί αρωγός στο Δήμο Πρέβεζας για την αξιοποίηση του Κάστρου του Παντοκράτορα για το οποίο μάλιστα , όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, χθες υπεγράφη (μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού) Προγραμματική Σύμβαση σύμφωνης γνώμης για μελέτη 800 χιλιάδων και έργων 4 4κ. ευρώ που αφορούν παρεμβάσεις στα τείχη του Κάστρου του Παντοκράτορα και αποτελεί “προαπαιτούμενο” για την ένταξη τους στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη φετινή σεζόν λέγοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το έτος- ορόσημο 2019.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για την προβολή της χώρας μας εντάσσοντας στις προτεραιότητες την επιμόρφωση του προσωπικού των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, καθώς και τη συνέχιση και διεύρυνση προγραμμάτων όπως το “Τουρισμός για όλους” στο οποίο μάλιστα η Ήπειρος σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις και βρέθηκε στην 5η θέση των προτιμήσεων των δικαιούχων.

Τέλος ο κ Αυγενάκης ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ μιλώντας στους φορείς αναφέρθηκε στα έργα αθλητισμού που έχουν γίνει συνολικά στην Ήπειρο αλλά και ειδικότερα στην Πρέβεζα ( χλοοτάπητα και αίθουσα “Ντίνου Σαγανά προυπολογισμού 600 χιλ ευρώ) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στο γεγονός της καταγραφής των αθλητικών σωματείων τα αποία στην Ηπειρο ανέρχονται σε 217 εκ των οποίων τα 40 δραστηριοποιύνται στην Πρέβεζα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνέδεσε επίσης τα έργα υποδομών με τον τουρισμό και την ανάπτυξη της Ηπείρου, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με τους Δήμους θα πραγματοποιηθούν πολλές παρεμβάσεις ενισχύοντας σημαντικά το κομμάτι των υποδομών του συγκεκριμένου τομέα.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

“Μπουρλότο” στις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ με Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ (Έγγραφα)

Επόμενο Άρθρο

Αποστολή Ιωάννινα – Κωνσταντίνος Σκρέκας: ”Βιομεθάνιο από την Ήπειρο σε όλη την Ελλάδα” (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...