Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 15:10

Στην Πρέβεζα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – Επισκέφτηκε Αρχαιολογικούς χώρους και συναντήθηκε με φορείς (βίντεο)

Η υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, βρέθηκε στην Πρέβεζα το πρωΐ της Τρίτης σε προγραμματισμένη επίσκεψη, προκειμένου να επισκεφθεί και να δει από κοντά αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να συναντηθεί με φορείς προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στον τομέα ευθύνη της. Η υπουργός μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την επίσκεψή της στην Αρχαία Νικόπολη, κάνοντας πολλές ερωτήσεις προς την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Αγγέλη για τις εργασίες που γίνονται σε όλους τους χώρους.

Την υπουργό συνόδευσε στην Πρέβεζα, η δημοσιογράφος και σύμβουλός της κα Άννα Παναγιωταρέα, ενώ την κα Μενδώνη υποδέχθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δαρδαμάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Αργυρός και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος.

 

Μετά τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, η υπουργός μαζί με τους συνεργάτες της, επισκέφθηκαν τα Ιαματικά Λουτρά, τα Κάστρα του Αγ. Γεωργίου, του Αγ. Ανδρέα και του Παντοκράτορα, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στην Πρέβεζα.

Αμέσως μετά η υπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο Πρέβεζας, εκεί όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος.

Ο κ. Γεωργάκος καλωσόρισε την κ. Μενδώνη, ενώ στα ζητήματα που της έθεσε περιλαμβάνονται η ένταξης της Νικόπολης στην UNESCO, η αντιστήριξη του Κάστρου του Παντοκράτορα, η αντικεραυνική προστασία στο μνημείο του Ζαλόγγου και η παραχώρηση των Κάστρω.

Ακολούθησε η επίσκεψη στα γραφεία της Ιερά Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με την επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας.

Δείτε τι δήλωσαν στους δημοσιογράφους η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Στράτος Ιωάννου και ο Βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης.

Προηγούμενο Άρθρο

Τα τελικά αποτελέσματα στις εσωκομματικές της ΝΟΔΕ Πρέβεζας – Όλοι οι ψήφοι (πίνακες)

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη Μενδώνη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...