Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:08

Σπύρος Γεωργάτος (αντιπρύτανης Παν. Ιωαννίνων): ”εκτός θέματος ο Κώστας Μπάρκας” στην συνεδρίαση της Συγκλήτου

Πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική σχετικά με το θέμα της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος στα Μ.Μ.Ε των Ιωαννίνων και όχι της Πρέβεζας (προφανώς δεν πηγαίνουν εκτός έδρας), το μόνο που έκαναν ήταν να πούνε για ακόμη μία φορά την ίδια καραμέλα, ότι για όλα φταίει ο Νόμος Κεραμέως.

Οι δύο πρώτοι την τάξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσπάθησαν να ρίξουν ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση της Ν.Δ, την υπουργό Νίκη Κεραμέως, καθώς επίσης στον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε των Ιωαννίνων ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος, φαίνεται να είπε: «είχαν επιθετικό λόγο» στη σύγκλητο όπου παραβρέθηκαν και έθεσαν αποκλειστικά οικονομικά το θέμα με επιχειρήματα όπως «να μη στερηθεί η Πρέβεζα» ποσά ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ο κ. Γεωργάτος είπε επίσης ότι προειδοποίησαν ότι το κτίριο του τμήματος Λογιστικής «θα ανακτηθεί» από τον Δήμο και θα εξαναγκαστούν πρακτικά όλοι οι φοιτητές-τριες του τμήματος να φύγουν».

Από τα βέλη του αντιπρύτανη και αν. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ο Σπύρος Γεωργάτος, μάλλον μπερδεύτηκε και τα ”έχωσε” και στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, λέγοντας: «δεν ήταν επιθετικός», αλλά ήταν «εκτός θέματος».

Δηλαδή οι μόνοι σχετικοί είναι ο Πρύτανης και ο αντιπρύτανης και όλοι οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είναι εκτός θέματος.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Σπύρος Γεωργάτος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλουδιορίστηκε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και άλλα διάφορα. Ακόμα και σήμερα, το είδωλό του παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ο Σπύρος Γεωργάτος ήταν πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου  Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου δήλωσε παραίτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αφήνοντας αιχμές και κατά της υπουργού. «Αντιλήφθηκα γρήγορα ότι η αρνητική στάση ορισμένων μελών του Συμβουλίου οφειλόταν σε πολιτικές –και μικροπολιτικές– σκοπιμότητες. Παρ’ όλα αυτά, θα είχα παραμείνει στη θέση αν δεν συνέβαινε να ανασταλεί η έναρξη λειτουργίας των διετών προγραμμάτων αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Η απόφαση αυτή με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι επεξεργασίες του ΕΣΕΚΑΑΔ δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν» είχε δηλώσει.

Επίσης κατά την δήλωση υποψηφιότητάς του για την αντιπρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο κ. Γεωργάτος δήλωνε ως ένας από τους βασικούς συντάκτες του σχεδίου απορρόφησης του  ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο είναι το «θέμα των ημερών» στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα. (αυτό σας λέει κάτι;)

Και συνέχιζε για την υποψηφιότητά του ότι: κατέχει «τα κλειδιά του» από τη θητεία του σε διεθνείς ακαδημαϊκούς οργανισμούς και πανεπιστήμια. «Είμαι πλέον αρκετά εξοικειωμένος με τις εσωτερικές λειτουργίες των Ερευνητικών Κέντρων και ξέρω πώς δημιουργείται προστιθέμενη αξία, όταν συνεργάζονται στενά οι φορείς της έρευνας και της εκπαίδευσης» .

Αν όλα τα παραπάνω τα διαβάσει προσεκτικά τότε θα καταλάβει τους πραγματικούς λόγους που έγιναν όλα τα παραπάνω…

Εμείς ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑ

”Η δημοσιογραφία δεν προστατεύει τις αρχές, η δημοσιογραφία προστατεύει τους πολίτες – Νόμος” – Γιάννης Βασιλειάδης

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Ο Νόμος Κεραμέως κλείνει το Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Πρέβεζα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Επόμενο Άρθρο

Η πρόταση του Ευστράτιου Κυπριωτέλη για την βιωσιμότητα του τμήματος Λογιστικής

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...