Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 16:58

Σκανδαλώδης και ωμή παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ – Αποδυναμώνει την χειρουργική του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Σκανδαλώδης και ωμή παρέμβαση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κίνηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, στέλνοντας μία επικουρική ιατρό χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αυτές οι κωμικοτραγικές καταστάσεις συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, χωρίς κανείς μέχρι και τώρα να μπορεί να το πιστέψει.

Και ενώ θα περίμενε κανείς οι αρμόδιοι να στηρίξουν έστω και με νέες προσλήψεις το Νοσοκομείο Πρέβεζας εκεί που ”πονάει” κυρίως όπως στην ορθοπαιδική, παθολογική ακόμη και καρδιολογική κλινική, έρχεται έγγραφο της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ με υπογραφή του διοικητή Γιάννη Καρβέλη που στέλνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μία επικουρική χειρουργό, η οποία βρίσκονταν στην Πρέβεζα τους τελευταίους μήνες.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη, πρώτον απαξίωση του Νοσοκομείου, δεύτερο το σχεδόν κλείσιμο της χειρουργικής κλινικής, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει πλέον ούτε μία απλή επέμβαση σκωλικοειδήτη, καθώς δεν θα έχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου υπάρχουν 5 θέσεις χειρουργών που έκανες επεμβάσεις όχι μόνο σε ασθενείς από την Πρέβεζα, αλλά και τις γύρω περιοχές κυρίως από την πόλη της Λευκάδας.

Ωστόσο πριν από λίγο ο διευθυντής του τμήματος Επαμεινώνδας Λέκκας βγήκε στην σύνταξη, βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του και από τον Ιατρικό Σύλλογο πρόσφατα, αφήνοντας το τμήμα με 4 άτομα.

Όμως από εκείνους του ιατρούς που απομένουν είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Γιώργος Λιανός, ο οποίος παραμένει Πρέβεζα έως ότου αναλάβει την έδρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ιατρική Σχολή.

Με την αποχώρηση του κ. Λιανού το Νοσοκομείο αποδωναμώνεται πλήρως, αφού όπως αναφέραμε και στην αρχή αποχωρεί και η Επίκουρη ιατρός της Χειρουργικής με εντολής 6ης ΥΠΕ για το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τμήμα χειρουγική να μείνουν μόλις 2 χειρουργοί.

Αν αυτό δεν είναι ”άδεισμα” και απαξίωση του κράτους προς τους πολίτες ενός ολόκληρου νομού τότε τι είναι;

Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πρέβεζας, με τον σύλλογο εργαζομένων να σκέφτεται να προβεί σε σκληρές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κώστας Κύρλας μιλώντας στο Onprevezanews.gr, ζητά την άμεση αντικατάσταση της επικουρικής θέσης της χειρουργικής θέσης, προκειμένου να μην κλείσει το τμήμα…

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Επόμενο Άρθρο

Θριαμβευτικά στους 8 του κυπέλλου ο Φιλαθλητικός (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...