Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 0:29

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Το τελευταίο έκτακτο καιρικό φαινόμενο που έπληξε τον Δήμο Πρέβεζας, προξένησε σοβαρά προβλήματα σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες στη δημοτική ενότητα Πρέβεζας και τη δημοτική ενότητα Λούρου του Δήμου Πρέβεζας.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές στις περιουσίες του Δήμου και αρκετών δημοτών μας.

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου, αιτείται όπως δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η προηγούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο είχε παραταθεί έως και τις 20 Ιανουαρίου 2023, κατά συνέπεια έχει λήξει. Αν στο διάστημα αυτό των πέντε ημερών έχει για κάποιο λόγο παραταθεί, τότε μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στις επόμενες διαδικασίες.

Σε περιοχές της Πρέβεζας καταγράφηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Πρέβεζας, σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις, σε στάβλους κ.ο.κ.

Ειδικότερα όμως στην τοπική κοινότητα Ωρωπού καταγράφηκαν ζημιές σε πολλές στέγες κατοικιών. Όπως όλοι γνωρίζουμε στον Ωρωπό υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, καθώς στις στέγες κατοικιών υπάρχει το επικίνδυνο για την δημόσια υγεία υλικό του αμιάντου.

Τα αιτήματα των Δημάρχων για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, περιοχών που πλήττονται από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων και υπάγονται εντός των διοικητικών τους ορίων, θα πρέπει να απευθύνονται προς τον οικείο Περιφερειάρχη ή το Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Για την καταγραφή και την προώθηση του αιτήματος, απαιτείται η συνεργασία των υπηρεσιών των Δήμων με τους λοιπούς κατά τόπους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας (Αστυνομία, Πυροσβεστική κτλ.).

Η “Ανάπτυξη Τώρα” κάλεσε τη δημοτική αρχή Πρέβεζας να δει σοβαρά το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εφόσον η προηγούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για κάποιο λόγο είναι εν ισχύ, η δημοτική αρχή να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια που κρίνει απαραίτητη για την ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Δείτε το ρεπορτάζ του On TV από τον Ωρωπό:

Προηγούμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Στην δημοσιότητα τα ονόματα του προγράμματος ανέργων

Επόμενο Άρθρο

Σκανδαλώδης και ωμή παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ – Αποδυναμώνει την χειρουργική του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...