Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 20:21

Σε τρεις δόσεις το νέο επίδομα θέρμανσης, τι ισχύει για τα κλιματιστικά

Το νέο επίδομα θέρμανσης για ρεύμα θα έχει όφελος για τους δικαιούχους έως 480 ευρώ. Το νέο επίδομα πιάνει και όσους θερμαίνονται με κλιματιστικά και αντλίες θερμότητας.

Κερδισμένοι στο νέο επίδομα θέρμανσης είναι όσοι θερμένονται με ηλεκτρισμό. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες, κατά την διάρκεια σχετικής ενημέρωσης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το επίδομα αναμένεται να δοθεί σε 1,2 εκατομμύρια ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2024. Μάλιστα θα ισχύει 20% προσαύξηση για κάθε τέκνο.

Εισοδηματικά κριτήρια και δικαιούχοι

Σημειώνεται πως τα εισοδηματικά κριτήρια και τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας για την απονομή του επιδόματος θέρμανσης από ηλεκτρικό ρεύμα είναι ίδια με αυτά του επιδόματος για τις άλλες μορφές ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι για να καταστεί κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα θα πρέπει:

  • Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 16.000 ευρώ για άγαμο και 24.000 ευρώ για έγγαμο χωρίς τέκνα.
  • Το εισόδημα των 24.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
  • Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισόδημα είναι έως 29.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.
  • Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Πώς θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να καταβληθεί τον Δεκέμβριο και η πλατφόρμα MyΘέρμανση αναμένεται να ανοίξει για υποβολή αιτήσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η πληρωμή του επιδόματος σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις δόσεις

1. Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

2. Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

3. Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.

Πηγή: Dnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ήπειρος δεύτερη στη λίστα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία η δράση του Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας “Η Εφηβεία χθες και σήμερα” – Συμβουλές και tips από τους εφήβους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...