Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:23

Με επιτυχία η δράση του Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας “Η Εφηβεία χθες και σήμερα” – Συμβουλές και tips από τους εφήβους

Να ξεμπερδέψουν το κουβάρι της εφηβείας από το ΑΛΦΑ μέχρι το ΩΜΕΓΑ» κατάφεραν με επιτυχία οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας σε μια “ιδιαίτερη” συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Σοφία Γιαννούλη και Όλγα Κουρεμένου μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους μαζί με 15 ενήλικες από το χώρο της πολιτικής, της εκπαίδευσης, της δημοσιογραφίας, της μουσικής, της νομικής επιστήμης αλλά και γονείς, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Πρέβεζας.

“Η Εφηβεία Χθες και Σήμερα’’ το θέμα της δράσης εμπνευσμένο από το βραβευμένο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά “Η Αλφαβήτα της Εφηβείας” και η κ. Στέλλα Λένη υπεύθυνη της καλλιτεχνικής εταιρίας ΑΒΓΟ-ΑΜΚΕ αναφέρθηκε στο καλωσόρισμα της στο 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά και εφήβους που συμμετέχει το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν και όσες θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Στο καλωσόρισμα της η Διευθύντρια του κ Καινουργιώτη Κωνσταντούλα, ανφέρθηκε στο πρόγραμμα και ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια, ενώ μετέφερε και τις ευχές για καλή επιτυχία του Ιωάννη Φύκαρη, αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προέδρου του Επιστημονικού και Εποπτικού Συμβουλίου του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Μέσα από 15 γράμματα της αλφαβήτου οι ενήλικες και 19 έφηβοι ξεδιπλώνουν τις ανησυχίες του χθες και του σήμερα και ήταν μια αφορμή για να βάλουν σε μια τάξη την ψυχή τους οι νέοι και να θυμηθούν το ξεχασμένο τραγούδι της δικής τους εφηβείας οι μεγαλύτεροι.

Όλοι μαζί κάνανε μια βουτιά στη θάλασσα της ψυχής τους και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το άγχος μίλησε ο καθηγητής του Μουσικού σχολείου κ. Τσολάκος Πέτρος, για τα όνειρα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, για τον έρωτα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, για το τηλέφωνο η Διευθύντρια του Πρότυπου Γυμνασίου κα Κωνσταντούλα Καινουργιώτη, για τη φιλία η μαγείρισσα Γκόλφω Νικολού, για την μοναξιά η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά, για τα ρούχα η μουσικός Ανέλια Στεφάνοβα, για τους ήρωες η Αντωνίνα Κονδαράτου, για το ξύρισμα ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Τζάμος, για τους γονείς η Άννα Τίλη για το χορό ο Σωτήρης Πάτσης, για τους καθηγητές η Δικηγόρος Λαμπρινή Σιώρου.

Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον, οι μαθητές δώσανε σημαντικές συμβουλές και tips, όπως οι ίδιοι λένε, ενώ μιλήσανε για όλα και εκφράστηκαν διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις με πολύ ζωντανό τρόπο από τους μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 

Προηγούμενο Άρθρο

Σε τρεις δόσεις το νέο επίδομα θέρμανσης, τι ισχύει για τα κλιματιστικά

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την προσφορά υλικών για την κατάρτιση των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...