Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 11:18

Σε ερώτηση του Τάκη Παππά για την Αποκεντρωμένη ο υπουργός Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε αλλαγές (βίντεο)

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου και αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου, Τάκης Παππάς, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με του δημάρχους Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου Αρταίων.

Ο Τάκης Παππάς λαμβάνοντας τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό να επισπευσθούν οι διαδικασίες λειτουργίας των επιτροπών για τις αντιρρήσεις των δασικών χαρτών της Ηπείρου.

Επίσης ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και να τοποθετούνται πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να φέρουν ακέραια την ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και η εκάστοτε κυβέρνηση και να αποφεύγονται οι λογοδοτήσεις δημάρχων και περιφερειαρχών για αποφάσεις για παρανομίες ή παρατυπίες.

Ένα τρίτο που ζήτησε ο κ. Παππάς από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ήταν ότι όλοι οι δήμαρχοι λόγω της τεράστιας έλλειψης και ανεπαρκειών που υπάρχουν στις ΔΟΜ (Πολεοδομίες), να συνεργάζονται με το Τ.Ε.Ε, προκειμένου να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Παππάς ο πρόεδρος του ΤΕΕ ο κ. Γιώργος Στασινός κατάγεται από την Ήπειρο και μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του απαντώντας στον κ. Παππά τόνισε ότι ήδη υπάρχουν αυτές οι σκέψεις και ήδη βρίσκονται στο στάδιο σύνταξης διατάξεων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την απάντηση του υπουργού Μάκη Βορίδη στον Τακή Παππά


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ποια τα προβλήματα των δήμων της Ηπείρου – Τι παράπονα έκαναν οι δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Νίκος Γεωργάκος προς Μάκη Βορίδη:”Πιστεύω να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της 4ετιας – Μην μας κόψετε στις εκλογές τώρα τον Οκτώβρη” – Τι απάντησε ο υπουργός (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...