Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:36

Π.Ε. Λευκάδας: Προκηρύχθηκε νέο έργο 150.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο

Στη σύναψη ετήσιας σύμβασης, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με εργολάβο, ο οποίος θα επιθεωρεί τακτικά τα οδοστρώματα και τα ερείσματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου και θα επεμβαίνει άμεσα όπου παρατηρούνται βλάβες, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας καθώς προκηρύχθηκε το έργο «Ετήσια Αποκατάσταση Οπών – Βλαβών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

«Το οδικό μας δίκτυο είναι μία από τις σημαντικότερες υποδομές μας, καθώς εξυπηρετεί τη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών. Με το συγκεκριμένο έργο το δίκτυο θα επιθεωρείται τακτικά, ώστε βλάβες και φθορές που εμφανίζονται λόγω παρόδου του χρόνου, λόγω χρήσης και λόγω καιρικών συνθηκών, να εντοπίζονται και να αποκαθίστανται γρήγορα, πριν εξελιχθούν σε σοβαρές καταστάσεις που θα απαιτούν πολλαπλάσια κονδύλια για αντιμετώπιση. Επίσης, θα εντοπίζονται άμεσα και οι όποιες αυθαίρετες τομές και επεμβάσεις γίνονται στο οδόστρωμα, και υποβαθμίζουν την ασφάλεια των δρόμων μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Προηγούμενο Άρθρο

Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πάργας ο Κώστας Μπάρκας

Επόμενο Άρθρο

Μουσικό Σχολείο: Τραυματισμός μαθητή την ώρα της γυμναστικής – Σε απόγνωση οι γονείς (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...