Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 17:42

Μουσικό Σχολείο: Τραυματισμός μαθητή την ώρα της γυμναστικής – Σε απόγνωση οι γονείς (βίντεο-φωτογραφίες)

Το μουσικό σχολείο Πρέβεζας έχει την δική του ιστορία τα τελευταία 11 σχεδόν χρόνια, το οποίο ”φιλοξενείτε” σε λυόμενες κατασκευές και κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει να κάνει το αυτονόητο, να δώσει σε όλα αυτά τα παιδιά ένα νέο σχολείο που να πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές μάθησης.Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου έστειλε μία ακόμη επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο, με αφορμή και νέο τραυματισμό μαθητή την ώρα της γυμναστικής. Οι μαθητές κάνουν γυμναστική σε έναν τσιμεντένιο χώρο που δεν ξεπερνά τα 40 τ.μ με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί να είναι συχνή και καθημερινοί.Μάλιστα μία από μία εβδομάδα ένας ακόμη μαθητής κατά την διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής τραυματίστηκε στο πόδι με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το onprevezanews.gr βρέθηκε το πρωΐ της Δευτέρας έξω από τον χώρο του μουσικού σχολείου και συνομίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λάμπρο Βέλλιο.

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του onprevezanews.gr

Διαβάστε την επιστολή προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

«Κτιριακό Ζήτημα Προαύλιος Χώρος»

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Γεωργάκο,

με αφορμή έναν ακόμη τραυματισμό μαθητή του σχολείου μας στο μάθημα της Φυσική Αγωγής, λόγω του κατεστραμμένου – επιεικής χαρακτηρισμός – τάπητα του προαυλίου χώρου, απευθυνόμαστε προσωπικά σε εσάς ως ύστατο αποδέκτη των δεκάδων αιτημάτων τόσο της διοίκησης του σχολείου, όσο και του Συλλόγου Γονέων. Δεν είναι λίγες οι φορές στα χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, όπου η μαθητική κοινότητα εκδήλωνε με ποικίλους τρόπους τη δυσαρέσκειά της για το κτηριακό ζήτημα και το πρόβλημα του προαυλίου που πλέον εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Υπενθυμίζουμε ότι “η αυλή” αποτελεί σημαντικό πόρο για κάθε σχολικό κτίριο, αφού οι μαθητές κινούνται ,αθλούνται, παίζουν. Το μέγεθος, ο σχεδιασμός ,τα χαρακτηριστικά που περιέχουν, καθώς κι ο τρόπος που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές και το προσωπικό μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία και στο έργο του σχολείου, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ειδικά σε αυτή την την εποχή που ζούμε χρειάζεται να ομορφύνουμε τις ζωές των παιδιών μας με λουλούδια, όμορφα δέντρα, φροντισμένες και καθαρές αυλές, ώστε όχι μόνο να χαίρονται όταν βρίσκονται στο σχολείο τους, αλλά  να έχουν ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι ο δημόσιος χώρος για την υπόλοιπη ζωή τους κι αυτό αποτελεί μάθημα ζωής.

Δυστυχώς ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου αποτελεί εστία κινδύνων, αφού ο τσιμεντένιος(;;;) τάπητας είναι φθαρμένος και μόνο λόγω τυχαιότητας δεν έχει επέλθει σοβαρός τραυματισμός μαθητή. Φυσικά δε γίνεται καν λόγος για χώρο αθλοπαιδιών. Όταν βρέχει η αυλή πλημμυρίζει, δεν υπάρχει στεγασμένη πρόσβαση από το ένα κτίριο στο άλλο,οι βάσεις από τα κιόσκια είναι διαβρωμένες από το πέρασμα του χρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ τα τσιμεντένια παρτέρια είναι κατεστραμμένα.

Το γεγονός ότι η χρήση του κτιρίου έχει ευγενικά παραχωρηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ,δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την άπνοια των ενεργειών, αφού με χαρά διαπιστώνουμε την ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας με τρανταχτό παράδειγμα τη συνδιοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης, όπου για τον τάπητα του γηπέδου και την όλη οργάνωση εκταμιεύθηκαν 22.000 ευρώ (από 11.000 ευρώ Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα), ενώ η επισκευή του προαυλίου  χώρου σύμφωνα και με τη μελέτη που είχαμε καταθέσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες προς διευκόλυνση, δε θα ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ.

Ευελπιστούμε ότι η τελευταία αυτή προσπάθεια μας πριν ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία ,θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο επίλυσης κι ομαλοποίησης της καθημερινότητας των παιδιών μας, που έχει γίνει αποδεκτή λόγω της τεράστιας υπομονής που έχουν επιδείξει όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σας επισυνάπτουμε ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από αυτό που εθελοτυφλώντας ονοματίζουμε ως χώρο αθλοπαιδιών.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

 

Προηγούμενο Άρθρο

Π.Ε. Λευκάδας: Προκηρύχθηκε νέο έργο 150.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τρίτη στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...