Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:37

Πυροσβέστης εγκλωβίστηκε στο Οροπέδιο Κωστηλάτας – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε εξέλιξη

Ένας 46χρονος πυροσβέστης που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αθαμανίου, το μεσημέρι της Τρίτης πήγε για ορειβασία σε περιοχή κοντά στο Οροπέδιο Κωστηλάτας στην Άρτα.

Κατά την επιστροφή του όμως και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να ζητήσει βοήθεια από συναδέλφους του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Π.Υ Άρτας, όπου πυροσβέστες, αλλά και εθελοντές βρέθηκαν στην περιοχή σε μία προσπάθεια να βρουν και να βοηθήσουν τον 46χρονο πυροσβέστη.

Ο ίδιος είχε επικοινωνία έως της 9 το βράδυ με συναδέλφους του, ενώ από εκείνη την ώρα μέχρι και αυτή την στιγμή, ο ίδιος δεν απαντά στις κλήσεις που του κάνουν.

Οι συνθήκες είναι πραγματικά πολύ δύσκολες, με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους -16 βαθμούς κελσίου, κάτι που δυσκολεύει την προσπάθεια διάσωσής του.

Στο σημείο τον ερευνών συνδράμει και ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ έχουν σπεύσει πολλοί εθελοντές, αλλά και κάτοικοι γύρω περιοχών που γνωρίζουν σημεία και περάσματα.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, που θα βοηθήσεις στις έρευνες, με το ΓΕΑ να στέλνει ένα Super Puma.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είπε στις τελευταίες επικοινωνίες που είχε με συναδέλφους του, ότι δεν νιώθει τα χέρια και τα πόδια του

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, για ότι νεότερο θα επιστρέψουμε με νέα ανάρτηση…

Φωτογραφία αρχείου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δημήτρης Σκανδάλης: ”Δίνουμε καθημερινά μάχη με τον κορονοϊό – Πρέπει να βγούμε νικητές”

Επόμενο Άρθρο

Σεισμός τώρα στην Πρέβεζα – 2,7 βαθμοί και εστιακό βάθος 2 χλμ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...