Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 17:16

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Πρέβεζα στην Εδαφοσφαίριση – Γιαννακός, Σαρηγιαννίδης και Ντόντορος σήκωσαν την κούπα

Μετά από δύο ημέρες γεμάτες ένταση, πάθος και σκληρές μονομαχίες, η τριπλέτα αντρών του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Πρέβεζας ”Petangue” με τους Ντίνο Γιαννακό, Άγγελο Σαρηγιαννίδη και Άγγελο Ντόντορο, κατάκτησαν την πρώτη θέση και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Εδαφοσφαίριση, ανοίγοντας έτσι λογαριασμό στην νεοιδρυθείσα Ομοσπονδία, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την ομάδα της Βουλιαγμένης (Σπανός, Κλειδόπουλος, Σταυρίδης) με 13-12.

Την διοργάνωση η οποία ήταν εξαιρετική και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των ομάδων όσο και των επισκεπτών, την είχαν η Ελληνική Ομοσπονδία Εδαφοσφαίρισης με τον Σύλλογο Πετάνκ Πρέβεζας ”Αμπαλί” και με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Την τρίτη θέση πήρε ομάδα του Παλαιού Φαλήρου (Κοκκόλης, Γρηγοράκης, Γούδας), η οποία κέρδισε στην μικρό τελικό την ομάδα του Συλλόγου Πετάνκ Πρέβεζας ”Αμπαλί” με τους (Δημητρίου, Τέφα, Κωλέτση).

Στις γυναίκες Πρωταθλήτριες Ελλάδος για το 2022 αναδείχθηκαν οι γυναίκες του Παλαιού Φαλήρου (Muriel, Παπαδάκου, Κοκκινάκη), οι οποίες κέρδισαν την ομάδα Πετανκόλικ (Γκιόκα, Τζούμα, Τζαβάρα, Σόφρωνα) με 13-5.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα από τα Ιωάννινα (Γιαννώρου, Αγιοπετρίτου, Σκαμνέλου), οι οποίες στον μικρό τελικό κέρδισαν με  13-11 την ομάδα του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Πρέβεζας ”Petangue”  (Δημητρίου, Κωστάρα, Σαούγκου).

Οι αγώνες που έγιναν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Κυανής Ακτής, όπου φέτος απέκτησαν και κερκίδες, παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου που χειροκροτούσαν κάθε προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών.

Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, ο Βουλευτής Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Σαραμπασίνας και Βαγγέλης Γιαννουλάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Φραγκούλης και Θοδωρής Κορωναίος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πρέβεζας Μάκης Μπενετάτος, ο σύμβουλος Τ.Κ. Πρέβεζας Δημήτρης Γκόλιας κ.α.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην Ομοσπονδία τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Χρονόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αλεξάνδρα Σούρμπη, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Δημήτρη Μπέση, την ταμία Θεοδώρα Μασλιντσή, τον αναπληρωτή ταμία Μάριο Αρμάο, τον έφορο αθλητικών ομάδων Γιώργο Παπαβασιλείου και τον Πρεβεζάνο αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο του Συλλόγο Πετάνκ Πρέβεζας ”Αμπαλί” Δημήτρη Καραμανίδη, ο οποίος μαζί με το Δ.Σ του συλλόγου πραγματοποίησαν εξαιρετικούς αγώνες σε όλους τους τομείς, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

Συνολικά αγωνίστηκα 30 τριπλέτες ανδρών και 8 γυναικών, χωρισμένες σε ομίλους, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς.

Όλοι οι αγώνες καλύφθηκαν τηλεοπτικά από το κανάλι στο youtube του onprevezanews.gr συνολικής διάρκειας άνω των 24 ωρών και τις δύο αγωνιστικές ημέρες.

Μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα θερμά συγχαρητήρια στην Πρωταθλήτρια Ομάδα της Πρέβεζας.

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τους αγώνες…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Καραμπόλα τριών Ι.Χ στο ύψος του ΜΕΤΡΟ – Είχαν Άγιο και γλίτωσαν μόνο με υλικές ζημιές (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

World Tennis Tour J4 Preveza 2022: Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός έρχεται στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...