Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:30

Προτάσεις ένταξης 16 έργων Εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων

Τρία ήταν τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου:

Στην υποβολή πρότασης ένταξης 16 έργων για εκσυγχρονισμό των δικτύων των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στις αποφάσεις που εκδόθηκαν για περιπτώσεις που αφορούσαν έργα και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Ειδικότερα:

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 16 έργων βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων  ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες με συνολικό προϋπολογισμό 12.355 εκ. ευρώ. Η σχετική απόφαση λήφθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι πρωτοπόρα σε όλη την Ελλάδα στην υποβολή προτάσεων στις προσκλήσεις που προκηρύσσονται. Η Περιφέρεια Ηπείρου- συνέχισε- έχει υποβάλλει και άλλες προτάσεις, θα υποβάλλει κι άλλες προσεχώς καθώς δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα άρχισαν οι αρδεύσεις των καλλιεργειών, καθώς μετά από αποφάσεις των Δικαστηρίων- στα οποία κατέθεσε ως μάρτυρας και ο ίδιος- επανασυνδέθηκαν με ρεύμα τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία. Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε επίσης ότι για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου κλήθηκε να αποκαταστήσει βλάβες σε αντλιοστάσια που έγιναν από κλοπές, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση.

Ακολουθεί η λίστα των έργων:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Άριστοι μεν, δίχως υποτροφίες οι φοιτητές του ΕΑΠ

Επόμενο Άρθρο

Ν.Δ: Ο Χρήστος Καραγιάννης νέος αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...