Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 14:10

Πρέβεζα: Στην αναζήτηση σπιτιού για την φιλοξενία οικογένειας από την Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες πολιτών να γίνουν πρόσφυγες, αναζητώντας σε πολλά άλλα κράτη μία φιλοξενία.

Έτσι και στην Ελλάδα έχουν φτάσει είτε οδικώς είτε αεροπορικώς χιλιάδες Ουκρανοί, με το Ελληνικό κράτος να προσπαθεί να βρει χώρους να τους φιλοξενήσει.

Ανοίγουν δομές προσφύγων προκειμένου να εντάξουν ορισμένους από αυτούς, άλλοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών τους που ήδη ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ενώ όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «Έχουμε άρει κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εγγραφή των παιδιών αυτών στα σχολεία».

Στην Πρέβεζα φτάνει σήμερα μία 5μελης οικογένεια από την Ουκρανία που αποτελείται από τρεις γυναίκες και τα δύο παιδιά (αγοράκι-κοριτσάκι), προκειμένου να βρεθούν με συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο ζει μόνιμα στην Πρέβεζα όπου και εργάζεται.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια εύρεσης σπιτιού, το οποίο να μπορέσει να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη οικογένεια για διάστημα 2-3 μηνών.

Την προσπάθεια αυτή εύρεσης του συγκεκριμένου χώρου συντονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας και μια ομάδα συμπολιτών μας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν προσφορές για την παραχώρηση σπιτιών, όπως παραχώρηση έκανε ενός σπιτιού ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο Κανάλι, μία ακόμη οικογένειας στην Καστροσυκιά, ενώ πολλά ενοικιαζόμενα σπίτια στην Λούτσα ανοίγουν για να φιλοξενήσουν την οικογένεια όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Λούτσας Δημήτρης Κώστας.

Ωστόσο η απόσταση από την Πρέβεζα όπου ζει και εργάζεται το μέλος της οικογένειας είναι μεγάλη και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει με την αναζήτηση να συνεχίζεται.

zervasΣτην εκπομπή του Ράδιο Πρέβεζα 93 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και τον Γιάννη Βασιλειάδη μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας το απόγευμα της Τετάρτης.

Ακούστε τι είπε:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκπληκτικά τα κορίτσια του Φιλαθλητικού – Πέρασαν νικηφόρα και από τα Γιάννενα

Επόμενο Άρθρο

Ξεπερνούν τα 3 εκατ. οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΠ – Έρχονται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις με πρόταση Φώτη Ζέρβα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...