Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:57

Πρέβεζα: Δεν υπάρχουν σπίτια για ενοικίαση – ‘”Φωτιά” στα ενοίκια στα λίγα σπίτια που υπάρχουν

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων, από συμπολίτες μας για το θέμα μη ύπαρξης κατοικιών προς ενοικίαση, κάνοντας έτσι την ζωή αρκετών πιο δύσκολη.

Η έλλειψη είναι κυρίως σε μεγάλες κατοικίες (τριάρια, τεσσάρια), εκεί όπου μπορεί να μείνουν οικογένειες και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι.

Ένας από τους λόγους είναι τα ακριβά ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες (π.χ τριάρι 550 ευρώ), στα λίγα που υπάρχουν διαθέσιμα, με τους υποψήφιους ενοικιαστές να διαμαρτύρονται ότι είναι ακριβά.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν τα διαθέσιμα σπίτια για χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Μάϊος, ενώ στην συνέχεια τα νοικιάζουν με την μέθοδο airbnb, με ημερήσιο κόστος.

Μάλιστα ακόμη και οι μεσίτες που έχουν προς διάθεση ορισμένες κατοικίες, δυσκολεύονται να τις ενοικιάσουν λόγω του υψηλού ενοικίου που ζητούν οι ιδιοκτήτες.

Πολλοί είναι ωστόσο οι υποψήφιοι ενοικιαστές που ψάχνουν σπίτι για αρκετούς μήνες, ενώ βλέποντας τα υψηλά ενοίκια, να αναρωτιούνται αν η Πρέβεζα έφτασε στα επίπεδα του Κολωνακίου.

Βέβαια ο κάθε ένας ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για το κόστος ενοικίου, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να του το καθορίζει, αναλόγως την περιοχή ή τα τετραγωνικά.

Προηγούμενο Άρθρο

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Συριώτης

Επόμενο Άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣ Πρέβεζα για την απώλεια του Ντίνου Κουρουτσίδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...