Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 14:32

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Συριώτης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο 83χρονος συνταξιούχος εφοριακός Πέτρος Συριώτης με καταγωγή από την Κέρκυρα (πατέρας του) και Καλλίπολη Θράκης (μητέρα του), πρόσφυγες από Μικρά Ασία, με τον ίδιο ωστόσο να γεννιέται και να μεγαλώνει στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.

Ο Πέτρος εργάζονταν για πολλά χρόνια στην εφορία, κάτι που στον ίδιο δεν άρεσε γιατί όπως έλεγε δεν ήθελε να βλέπει τον συνάνθρωπό του να υποφέρει.

Μάλιστα μία φορά ένας πολίτης του έδωσε ένα κουτί με λουκούμια για να τον ευχαριστήσει επειδή τον εξυπηρέτησε, ο ίδιος ωστόσο μοίρασε τα λουκούμια σε συναδέλφους του, προκειμένου να μην έχει να πει κανείς κάτι εις βάρος του.

Αυτός ήταν ο Πέτρος Συριώτης, ένας άνθρωπος για τον συνάνθρωπο, ένας άνθρωπος όπου για χρόνια ήταν επίτροπος στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στον Παντοκράτορα.

Εκτός από επίτροπος ο Πέτρος έψελνε στον Ιερό Ναό, και αυτό γιατί αγαπούσε τις ψαλμωδίες.

Ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα, τον οποίο δημιούργησε, προκειμένου ο Παντοκράτορας να μην μείνει πίσω από όλους και από όλα με τον ίδιο μάλιστα να είναι και ο πρώτος πρόεδρος.

Ο Πέτρος Συριώτης τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, έχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Λευκή, την κόρη του Αθηνά και δύο εγγονάκια.

Την ανακοίνωση την έκανε η ίδια η κόρη του Αθηνά στο προσωπικό της προφίλ στο facebook γράφοντας ένα συγκινητικό μήνυμα:

Η κηδεία του Πέτρου Συριώτη θα γίνει στις 11 το πρωΐ της Τρίτης στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Σπύρος Ριζόπουλος: Δεν ήταν θέλημα Θεού, όπως επικαλείται ο Μητροπολίτης, το κλείσιμο της Βελλάς. Ήταν δικό του και του Περιφερειάρχη

Επόμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Δεν υπάρχουν σπίτια για ενοικίαση – ‘”Φωτιά” στα ενοίκια στα λίγα σπίτια που υπάρχουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...