Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 21:52

Περιοδεία σε Νέα Σινώπη, Αρχάγγελο και Νέα Σαμψούντα πραγματοποίησε ο Κώστας Κύρλας

Στις 15-16/9 ο Κώστας Κύρλας, υποψήφιος Δήμαρχος, και κλιμάκιο υποψηφίων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στις κοινότητες Νέας Σινώπης, Αρχαγγέλου και Νέας Σαμψούντας. Συνομιλώντας με τους κατοίκους αναφέρθηκε στα σημαντικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν εδώ στις τοπικές κοινότητες είναι το νερό και η έλλειψη συχνής συγκοινωνίας. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που εργάζεται στην Πρέβεζα σε εργοστάσιο, σε κάποια δημόσια υπηρεσία, για κάτι που μπορεί να χρειαστεί από το νοσοκομείο, την αστυνομία και λοιπά και θα πρέπει να μετακινείται συνέχεια με αυτοκίνητο θέλει διακόσια και τριακόσια ευρώ.

Δεν υπάρχει στοιχειώδης υγειονομική κάλυψη σε ολόκληρη τη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου. Αν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, ένα μικρό παιδί αρρωστήσει αιφνιδίως για να φτάσει στην Πρέβεζα θέλει μία ώρα το ΕΚΑΒ να έρθει και να πάει στο Νοσοκομείο.

Αναφέρονται πολλοί στα κίνητρα που χρειάζονται για μείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους. Τι υποδομές υπάρχουν ώστε μία νέα οικογένεια να ζήσει με τα παιδιά της εδώ;

Γιατί να υπάρχει μία παιδική χαρά η οποία είναι ανασφαλής να παίξουν τα παιδιά; Γιατί να μην υπάρχει ένα παράρτημα του ωδείου ώστε να μάθει ένα  μουσικό όργανο; Δεν είναι αρμόδιος ο δήμος πάνω σε αυτό το θέμα;  

Δίχως μία τέτοια στοιχειώδη καθημερινότητα ένα νέο ζευγάρι θα αναγκαστεί να επιλέξει να μείνει στην Πρέβεζα και να πληρώσει πεντακόσια ευρώ ενοίκιο, ένα πολύ μεγάλο ποσό. Γιατί να συμβαίνει αυτό;»

Αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του ρόλου του τοπικού συμβουλίου και του  Πρόεδρου της  τοπικής κοινότητας. Μέσα δηλαδή από μια σειρά νόμων όπως  ο Καποδίστριας, ο Καλλικράτης κλπ περιόρισαν τα τοπικά συμβούλια σε  συμβουλευτικό ρόλο. Ανάλογη κατεύθυνση υπήρξε και για την χρηματοδότηση. Δηλαδή δεν περνάει πουθενά ο λόγος του τοπικού Συμβουλίου για το που θα πάνε τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές Κοινότητες.

Τέλος, ο Κ. Κύρλας τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος, αυτή που ανταποκρίνεται στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των χωριών του Δήμου Πρέβεζας.

Η δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζεται με καθημερινές περιοδείες στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και με τη μεγάλη θεματική συγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη 21/9 και ώρα 8:30 μ.μ. μπροστά από τα Δικαστήρια, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του συνδυασμού για το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα” η Στεφανία Τζώκα

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Χριστίνας Κριτσιμά στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...