Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 22:06

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα της Φιλαρμονικής για τα 100 χρόνια (video-pics)

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα των 100 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής ορχήστρας ”Ορφέας” Πρέβεζας, το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας ”ΟΑΣΗ”, παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, του αντιδημάρχου Πρέβεζας Γιάννη Δαρδαμάνη, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Μπούρη, των περιφερειακών συμβούλων Παύλου Φραγκούλη και Θοδωρή Κορωναίου, των δημοτικών συμβούλων Θανάση Ανωγιάτη, Κοσμά Κορωναίου και Δημήτρη Καραμανίδη, παλαιών και νέων μελών του Δ.Σ της Φιλαρμονικής και κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας Δώρα Μπάλλα, η οποία στην έναρξη μίλησε για την ιστορία της Φιλαρμονικής από το 1920 έως και σήμερα, αναφέροντας πολλά σημαντικά γεγονότα και ονόματα ανθρώπων που βοήθησαν καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας της.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Τάκης Παππάς ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών στην εκδήλωσε, ενώ κατά τον χαιρετισμό του έκανε λόγο για τις αλλαγές που έγιναν στο καταστατικό του συλλόγου, προαναγγέλοντας μεγάλες αλλαγές στο άμεσο μέλλον.

Την πανηγύρικη εκδήλωση άνοιξαν μουσικοί από την Πρέβεζα όπως η Στέλλα Γιωτοπούλου, την Θάλεια Βαγγέλη, ο Χρήστος Καπλάνης, Αλέξανδρος Σεισμανίδης, ενώ έκλεισε με το μουσικό κουϊντέτο της Φιλαρμονικής Κέρκυρας (Καποδίστριας).

Μηνύματα για την εκδήλωση έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και βιντεοσκοπημένα η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μάκης Μάτσας (ο παππούς του οποίου υπήρξε κλαρινίστας στον “Ορφέα”.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση διοργάνωνε ο “Ορφέας” με τη συνεργασία της Π.Ε και του Δήμου Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ζήτω το ηρωικό Σούλι!!! 18 Δεκεμβρίου 1803, 60 Σουλιώτισσες χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου! Τιμή και δόξα!

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...