Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 4:16

Παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Πρέβεζας η έκταση στο Λιθάρι Ν. Σαμψούντας με στόχο την ανάδειξη της δράσης του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της Πρέβεζας – και συγκεκριμένα της τοποθεσίας “Λιθάρι” στους Αγίους Αποστόλους Ν. Σαμψούντας ως σημείο αναφοράς του θρησκευτικού τουρισμού- ανοίγει η δωρεάν παραχώρησης της χρήσης ακινήτου εμβαδού 14.132 τμ, από το Τμήμα Αξιοποίησης Ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Η παραχώρηση γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης της Μητρόπολης και για διάστημα 25 ετών (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 έτη) με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του ιερού χώρου στον οποίο έγινε το πρώτο κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στην Ήπειρο και γενικά στη Δυτική Ελλάδα (το έτος 61 μ.Χ) και τη διαμόρφωσή αυτού σε χώρο λειτουργικό και λατρευτικό άξιο της ιστορικής και θεολογικής σημασίας του.
Πρόκειται για την αίσια κατάληξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, αφού η επίλυση του ιδιοκτησιακού αποτελούσε ένα σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη οποιασδήποτε δράσης στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το “πέρασμα” του Απόστολου Παύλου από την περιοχή είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της θρησκευτικής και όχι μόνο ιστορίας και η ανάδειξή του , αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ένταξη της Πρέβεζας στο κομμάτι του λεγόμενου “θρησκευτικού τουρισμού”.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Νέος ιστότοπος για το Μουσείο της Νικόπολης το οποίο μας παρουσιάζει ως έκθεμα του μήνα την επιτάφια στήλη του Φήλικα

Επόμενο Άρθρο

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σκανδάλη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...