Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 13:52

Παρέμβαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν . Πρέβεζας για το άνοιγμα των super market την Κ. Δευτέρα έξω από το My market  

Παρέμβαση πραγματοποίησε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πρέβεζας. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και αλλά σωματεία δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που καλέστηκαν να πάνε σήμερα για δουλειά.

Η Κ. Δευτέρα  ήταν για πολλά χρόνια, ημέρα αργίας στο εμπόριο. Πλεον αρκετά καταστήματα super market όπως Lidl- My market -Market in υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να εργάζονται την Κ. Δευτέρα, αξιοποιώντας το νομοθετικό αντεργατικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων που επιτρέπει στους μεγαλοεργοδοτες του κλάδου να απασχολούν όσο και όποτε θέλουν τους εργαζόμενους.

Το ξήλωμα του πουλόβερ έχει άρχισε με την κατάργηση της Κυριακής – Aργιας, μια κατάσταση που πάει χέρι χέρι με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις τσακισμένες Συλλογικές συμβάσεις, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα 4ωρα-6 ώρα, τις επιπλήξεις, τις αξιολογήσεις του προσωπικού, την εργοδοτική πίεση και τρομοκρατία.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουμε σύγχρονα δικαιώματα. Είμαστε άνθρωποι και δεν ανεχόμαστε η εργοδοσία να μας εκμεταλλεύεται 365 μέρες το χρόνο. Αυτές τις μέρες τις θέλουμε για μας και τις οικογένειές μας.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο εργασίας να σταματήσουν να πετάνε χαρταετό και να προχωρήσουν στην άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Καθαράς Δευτέρας και της Κυριακής ως ημέρες αργίας.

Το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος που θα πιεστεί να πάει για δουλειά την Καθαρά Δευτέρα δε θα χρεωθεί ρεπό ή άδεια και θα πληρωθεί με την αντίστοιχη προσαύξηση 75 τοις εκατό στο ημερομίσθιο του λόγω αργίας.

Κανένας μόνος, καμμία μόνη! Οργάνωση στο σωματείο μας διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει!

Προηγούμενο Άρθρο

Φαντασμαγορική η τελετή λήξης του Καρναβαλιού στην παραλία της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

”Βούλιαξε” η Πρέβεζα την Σαρακοστή – Γέμισαν οι παραλίες για το πέταγμα το χαρταετού (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...