Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 0:23

Πέτσας: «Το είπαμε, το κάναμε»! «Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ στους Δήμους»

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφέρεται στην υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Το είπαμε, το κάναμε» είναι το σχόλιο που κάνει ο Στέλιος Πέτσας, επισυνάπτοντας σχετικό link από το site του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα η Π.Ε Πρέβεζας θα μοιραστεί το ποσό των 301.800 ευρώ στους Δήμους της.

Αναλυτικά:

Δήμος Πρέβεζας: 123.900

Δήμος Ζηρού: 51.700

Δήμος Πάργας: 126.200

Δείτε την απόφαση ενίσχυσης των Δήμων της χώρας ΕΔΩ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους, που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έχοντας αφενός απώλειες στα έσοδά τους και αφετέρου αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Πρόκειται για μία ακόμα άμεση χρηματοδότηση προς τους Δήμους όλης της χώρας που προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 187,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο έτος. Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, με στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιφιγένεια Τέφα “Θα πάμε το Βόλεϊ ένα βήμα μπροστά”

Επόμενο Άρθρο

Η τέχνη της Αγιογραφίας μέσα από τα μάτια του Γιώργου Τριανταφυλλίδη!!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...