Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, 23:51

Ο Σπύρος Πολίτης μίλησε στο WebRadio της ΕΟΚ: «Έχουμε καταφέρει όλα τα χρόνια η ομάδα να είναι ενωμένη»

Ο προπονητής του ΣΚ Νικόπολης Πρέβεζας (Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ), Σπύρος Πολίτης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την εξαιρετική πορεία τους στο πρωτάθλημα: «Καταρχάς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση, γιατί η ομάδα έχει πάει Γ’ Εθνική, έχει πέσει, έχει κάνει κάποιες καλές χρονιές στην ΕΣΚΑΒΔΕ. Είχαμε κάποια θέματα, κάποιες αλλαγές στη διοίκηση, αλλά τώρα ανέλαβε μια διοίκηση με πρόεδρο τον Σκλαβενίτη. Προσπάθησε να συμμαζέψει την ομάδα οικονομικά και οργανωτικά για να συνεχίσει. Υπήρχε μια οικονομική εξυγίανση. Προσπαθήσαμε βήμα-βήμα η ομάδα να γίνεται ολοένα και καλύτερη κάθε χρόνο. Πρόπερσι τερματίσαμε 2οι, για κάποιους πόντους δεν παίξαμε στα play-offs. Πέρυσι, ενώ είχαμε στόχους παραμονής, καταφέραμε να το πετύχουμε απ’ τον 1ο γύρο και στον 2ο γύρο μπήκαμε στα play-offs ως 2οι. Παίξαμε με τη Δόξα Πύρρου Άρτας που βγήκε πρωταθλήτρια. Τη φετινή χρονιά θέλαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και να το πάρουμε. Κάναμε κάποιες προσθήκες σε αυτό το κομμάτι, έμειναν και παιδιά από πέρυσι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αφού κάναμε 2 εντός έδρας ήττες στα πρώτα ματς από ανταγωνιστές. Είχαμε, βέβαια, κάποια προβλήματα στην προετοιμασία, οπότε δε μπορέσαμε να είμαστε πολύ καλοί στο ξεκίνημα. Αυτό τελικά μάς έκανε καλό, γιατί είχαμε πίστη στην ομάδα, συσπειρωθήκαμε, βελτιωθήκαμε και καταφέραμε να είμαστε αήττητοι σχεδόν 5 μήνες, έχουμε σερί 15-0. Απομένουν 2 αγωνιστικές ακόμη και θέλουμε 1 νίκη για να πάρουμε 100% το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά στο τέλος και θα πάρουμε την άνοδο για τη National League 1».

Για τη φιλοσοφία τους: «Εμείς υπολειπόμαστε σίγουρα σε πληθυσμό σε σχέση με τις άλλες πόλεις. Έχουμε ένα θετικό ότι είμαστε μόνο εμείς στην πόλη μας, σε άλλες πόλεις υπάρχει μια διάσπαση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έχουμε καταφέρει όλα τα χρόνια η ομάδα να είναι ενωμένη, να είναι μία. Προσπαθούμε πάνω σε αυτό το κομμάτι να μπορέσουμε και τα μικρότερα παιδιά να έχουν επιτυχίες, να βγάζουμε αθλητές. Το βασικό είναι τα παιδιά ν’ αγαπήσουν το μπάσκετ, να ασχοληθούν με αυτό, να μην κάνουν απλά “και” μπάσκετ. Όπως εμείς είχαμε όνειρα και φιλοδοξίες, έτσι θα πρέπει να γίνει και τα επόμενα χρόνια. Μέσα απ’ το μπάσκετ έχω γνωρίσει πάρα πολλά πράγματα, φιλίες, συναισθήματα, όπου αν δεν ασχολείσαι με τον αθλητισμό δε μπορείς να τα καταλάβεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικά πράγματα και είναι θετικό τα νέα παιδιά να μπορέσουν να τα βιώσουν. Χρειάζονται και θυσίες, αλλά πρέπει να το αγαπήσουν και θα τους το ανταποδώσει σε πολύ καλό βαθμό η πορεία τους».

Για το πόσοι παίκτες τού ανδρικού είναι απ’ την Πρέβεζα: «Είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό απ’ την Πρέβεζα, σχεδόν όλοι οι παίκτες. Έχουμε και 2 παιδιά που είναι απ’ το Καναλάκι, έχουμε έναν φοιτητή και όλα τα υπόλοιπα είναι από εδώ. Γενικότερα στην Πρέβεζα από παλιά υπήρχαν παίκτες που είχαν καλό επίπεδο και έπαιζαν και σε άλλες ομάδες. Ακόμη και τώρα υπάρχει. Σε σχέση με πέρυσι, έχουμε μόλις δύο προσθήκες, δεν κάναμε κάτι φοβερό. Όλα τα παιδιά είναι Πρεβεζιάνοι και το θέλουμε αυτό. Γίνεται συλλογική προσπάθεια και προσπαθούμε να αναδείξουμε το τοπικό στοιχείο για να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Προσπαθούμε να το “χτίσουμε” όσο γίνεται χρόνο με τον χρόνο, έχει έρθει κόσμος, πιστεύω μπορεί να έρθει και άλλος κόσμος να μας ενισχύσει και απ’ την κερκίδα. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί παίζουμε μπάσκετ για να μας βλέπει κάποιος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απ’ το να βλέπεις ένα γήπεδο με αρκετούς φιλάθλους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον παίκτη, τον προπονητή, τη διοίκηση, όλους».

Για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Παίδων το 1990: «Εγώ τότε ήμουν παίκτης, όπως και ο Παναγιώτης Κοντογιάννης που παίζει ακόμα και έχουμε πρόεδρο τον Στάθη Σκλαβενίτη που επίσης ήταν παίκτης τότε. Είχαμε μια κουβέντα πρόσφατα και μού το τόνισε ο πρόεδρος ότι έχουν περάσει 30 χρόνια από όταν βγήκαμε 2οι στην Ελλάδα. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, ήταν επιτυχία και μόνο η συμμετοχή στις 6 καλύτερες ομάδες. Ομάδες απ’ την Ένωσή μας μέχρι τότε δεν είχαν καταφέρει καν να κάνουν νίκη, αλλά εμείς πετύχαμε έναν άθλο. Δε μας υπολόγιζε κανείς, ωστόσο κάναμε τέσσερις σερί νίκες και την τελευταία αγωνιστική χάσαμε απ’ τον Άρη, τερματίζοντας 2οι στην ισοβαθμία με τον Άρη. Είναι μια επιτυχία που θα πρέπει να τη γνωρίζουν και οι νεότεροι παίκτες και όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ της Πρέβεζας, γιατί ήταν μια επιτυχία που δύσκολα θα επαναληφθεί. Τότε ήταν η ομάδα πάρα πολύ δουλεμένη πραγματικά. Καμιά φορά ούτε τα ρόστερ, ούτε τα ύψη μετρούν, παίζει ρόλο η καρδιά και η ψυχή».

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας για την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη

Επόμενο Άρθρο

Με δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψε ο Α.Γ.Σ Καλλισθένης από το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Αισθητικής της Άρτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...