Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 13:32

Ο Πρεβεζάνος Πέτρος Τσάτσης και τρεις συμφοιτητές του εμπνεύστηκαν το ”To IX mou”

Τέσσερις Έλληνες φοιτητές θέλουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των οδηγών, μέσω ενός καινοτόμου app όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τα αυτοκίνητα. Τι δήλωσε στο carandmotor ο επικεφαλής του πρότζεκτ.

Θεαματικά ευκολότερη θέλει να καταστήσει τη ζωή των οδηγών μια παρέα Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι σχεδίασαν μια εφαρμογή που έχει συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς σχετικά με το αυτοκινήτό του.

Πρόκειται για το app «Το ΙΧ mou» που φέρει την υπογραφή του Γρηγόρη Λεύκελη και των συμφοιτητών του στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρου ΤσάτσηΙωάννη Μαυροδήμου και Ηλία Παναγόπουλου.

Στόχος των φοιτητών μέσω της συγκεκριμένης πολλά υποσχόμενης επιχειρηματικής ιδέας είναι να παρέχουν στον οδηγό μια all-in-one εφαρμογή που κάνει τη διαχείριση του οχήματός του ιδιαίτερα εύκολη και δίνει τέλος στο άγχος της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου.

Πώς θα βοηθάει «To IX mou» τους οδηγούς

«To IX mou», μια εφαρμογή που παρέχει μια ιδιαίτερα φιλική προς το χρήστη διεπαφή, επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν μέσω του smartphones τους τη συντήρηση του οχήματός τους, να προγραμματίζουν ραντεβού για service, ΚΤΕΟ, ή ακόμα και βουλκανιζατέρ για αλλαγή ελαστικών και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν απαιτείται συντήρηση.

Ακόμα, μέσω της εφαρμογής θα παρουσιάζονται στον οδηγό ειδοποιήσεις για την πρόληψη ζημιών στο αυτοκίνητο, ώστε αυτός να ενεργήσει άμεσα και να τη διορθώσει προτού αυτή «προχωρήσει» και απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό για την επιδιόρθωσή της.

Ένα από τα πρόσθετα οφέλη της εφαρμογής «Το ΙΧ mou» είναι ότι θα εντοπίζει αυτόματα τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου, ώστε οι οδηγοί να είναι σίγουροι ότι λαμβάνουν τις σωστές πληροφορίες και συστάσεις για το όχημά τους (π.χ. για την αλλαγή λαδιών), ενώ στόχος είναι να συναφθούν και συνεργασίες με κέντρα εξυπηρέτησης, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ, ώστε οι χρήστες της εφαρμογής να επωφελούνται από εκπτώσεις και προνομιακά προγράμματα. 

Η καινοτομία της εφαρμογής έγκειται στον προσαρμοσμένο σχεδιασμό της για την ελληνική αγορά, αλλά και τη μοναδική της λειτουργία SOS, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό συνδέοντάς τον με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπροσθέτως, η εφαρμογή αντλεί δεδομένα από το ψηφιακό πορτοφόλι myAuto, όπου παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την άδεια κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινησία ή έχει κλαπεί, την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, τα αποτελέσματα του ΚΤΕΟ και την ασφάλιση του ΙΧ.

Επικεφαλής του «To IX mou» στο carandmotor: Μια εφαρμογή που κάνει τη ζωή των οδηγών ευκολότερη

Ο Γρηγόρης Λεύκελης, επικεφαλής της επιχειρηματικής ιδέας και επιβλέπων ανάπτυξης της εφαρμογής, μίλησε στο carandmotor και αναφέρθηκε σε όσα οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας. «Προσωπικά λατρεύω τα αυτοκίνητα και λαμβάνω μέρος σε αγώνες Καρτ. Επίσης, τόσο εγώ όσο και οι συμφοιτητές μου, είμαστε οδηγοί και επομένως γνωρίζουμε το άγχος που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ για τα service, τα τέλη κυκλοφορίας, τα έξοδα κ.ο.κ.

Η ιδέα προέκυψε και στους τέσσερίς μας στο πλαίσιο του μαθήματος “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα” της σχολής μας, αλλά και ενός διαγωνισμού στον οποίο θα συμμετάσχουμε».

Όσον αφορά τις ανάγκες που θα καλύψει η υλοποίηση του app, ο Γρηγόρης επισήμανε ότι «στόχος μας είναι αυτό να είναι εύκολα διαχειρίσιμο ακόμα και για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Θέλουμε ακόμα και ένας άνθρωπος ηλικίας 70 ετών να μπορεί να εισέλθει εύκολα στο app και να μάθει να χειρίζεται την εφαρμογή μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Αν δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε στο χρήστη τη δυνατότητα να χειριστεί την εφαρμογή εύκολα, δεν θα είχαμε ασχοληθεί με τον σχεδιασμό της».

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή είναι έτοιμη προς δημιουργία και το μόνο που απαιτείται είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων. Όπως μας ενημέρωσε ο Γρηγόρης απαιτείται ένα κεφάλαιο ύψους 50.000-70.000 ευρώ, μιας και η εφαρμογή θα έχει μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων, την ίδια ώρα που απαιτείται να είναι ιδιαίτερα εύχρηστη».

Η ομάδα φοιτητών στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών που σχεδίασαν το «To IX mou» θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις στον προσεχή διαγωνισμό του Junior Achievement Greece, #jastartupgr2023, όπου θα παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που στοχεύει να ενθαρρύνει νέους επιχειρηματίες να
αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.

Παράλληλα, η κατάληψη μία εκ των πρώτων θέσεων στο Junior Achievement Greece θα σηματοδοτούσε την πρόκριση της ομάδας του «Το ΙΧ mou» σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα φέτος θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είναι και ο μεγάλος στόχος των Ελλήνων φοιτητών.

Όπως επισήμανε στο carandmotor ο Γρηγόρης Λεύκελης, «εκεί θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι η εφαρμογή μας μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και στους οδηγούς του εξωτερικού, κάτι το οποίο πιστεύουμε πολύ για το “Το ΙΧ mou”. Ανεξαρτήτα από τη χώρα κατοικίας, κάθε οδηγός θέλει να έχει συγκεντρωμένα στο κινητό του τηλέφωνο όλα τα στοιχεία που αφορούν το όχημά του».

Προηγούμενο Άρθρο

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Α.Γ.Σ.Π Petanque Club Preveza 2021 (2022-2023)

Επόμενο Άρθρο

Με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πρέβεζας “Η Ελπίδα” συναντήθηκε ο Παύλος Φραγκούλης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...