Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 15:36

Ο Πολιτιστικός σύλλογος ”Πρέβεζα” μοίρασε Πολυσπόρια, συνεχίζοντας το έθιμο (video-pics)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια, σε μια ζεστή εκδήλωση την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου στην καφετέρια «Ζόγκαρη» στην παραλία της Πρέβεζας .

Η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και  ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό:

«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε, για να γιορτάσουμε το έθιμο της Παναγίας της Πολυσπορίτισας όπως ονομάζει ο λαός. Οι γυναίκες της Πρέβεζας, για να γιορτάσουν τα Εισόδια της Θεοτόκου, κάθε χρόνο, φτιάχνουν τα παραδοσιακά πολυσπόρια με μεράκι, αγάπη και φυσικά σεβασμό στην παράδοση

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», θεματοφύλακας πολιτισμού διατηρεί και αναβιώνει τα τοπικά έθιμα  και τις παραδόσεις της πόλης μας και συνάμα  αναδεικνύει και αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Οτιδήποτε δημιουργεί ένας λαός, αντέχοντας στη φθορά του χρόνου και παραδίδεται από γένια σε γένια, αποτελεί την ιστορική  του πορεία  και τη φυσική του συνεχεία. Η προστασία κι η ανάδειξη της φυσιογνωμίας ενός τόπου και της ταυτότητας του, έχει καθοριστική σπουδαιότητα και αποτελεί ατομική υποχρέωση και συλλογική ευθύνη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαστές και εκπαιδευτές του τμήματος μαγειρικής του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας  και τον διευθυντή του κ  Γιάννη Αναγνωστάκη καθώς και  ον κ. Θανάση Βρεττό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που μαγείρεψαν το εκλεκτό έδεσμα.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε  όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και για την πολύτιμη στήριξη σας, που μας οπλίζει με δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις και παρεμβάσεις μας  πάντα με γνώμονα  την ευημερία της πόλης μας».

Στην όμορφη εκδήλωση το παρών έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Παππάς, ο Λέανδρος Σπαρτιώτης, η πρόεδρος και η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίου Κωνσταντίνα Ρούγκα και Βασιλική Χαμάλη, η δικηγόρος Χρίστινα Κριτσιμά, ο συγγραφέας και Ομότιμος καθηγητής Ευάγγελος Αυδίκος και αρκετοί φίλοι του συλλόγου.

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν και πάλι οι ομιλίες της Σχολής Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Επόμενο Άρθρο

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν Ναός της Αγίας Αικατερίνης στη Μαργαρώνα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...