Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 20:35

Ξεκίνησαν και πάλι οι ομιλίες της Σχολής Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μετά την τριετή διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ξεκίνησαν και πάλι οι ομιλίες της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την ποιμαντική περίοδο 2023-2024.

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου σε Φιλιππιάδα και Πρέβεζα πραγματοποίησε ομιλία η Καθηγήτρια Χριστιανικής Παιδαγωγικής και τ. Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων Μαρία Ράπτη με θέμα “Η επικοινωνία ως βασικός παράγοντας οικογενειακής ευτυχίας”.

Η ομιλήτρια χρησιμοποιώντας παραδείγματα ανέλυσε την έννοια της επικοινωνίας και ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που παίζει στη σχέση μεταξύ των συζύγων, των γονέων και των παιδιών, στο χώρο της εργασίας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Επίσης παρουσίασε τις απόψεις ψυχολόγων και ειδικών επιστημόνων αλλά και τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της εκκλησίας για μια υγιή επικοινωνία μεταξύ των συζύγων με θετικό αντίκτυπο στα παιδιά, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε σε βασικούς αρνητικούς παράγοντες όπως ο εγωϊσμός, ο ατομισμός και η ιδεατή εικόνα που σχηματίζει ο καθένας για τον εαυτό του.

Τέλος ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί του θέματος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και των ακροατών με την ομιλήτρια.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Τα Βριλήσσια υποδέχεται ο Φιλαθλητικός το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Ο Πολιτιστικός σύλλογος ”Πρέβεζα” μοίρασε Πολυσπόρια, συνεχίζοντας το έθιμο (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...