Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:32

Ο αγώνας για τη Ζωή– Υπόθεση όλων μας! – Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 18/9 στις 19:00 στην Παραλία (Δικαστήρια)

Ο αγώνας για τη Ζωή– Υπόθεση όλων μας!

Η 18η του Σεπτέμβρη έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η ημέρα που ο Παύλος έμεινε πίσω για τη γειτονιά του και τους φίλους του, κοίταξε στα μάτια το ναζιστικό κτήνος και φανέρωσε σε όλη την ελληνική κοινωνία την πραγματική του όψη. Το χρωστάμε όλοι και όλες στον Παύλο και στη στάση του, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη μέρα.

Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ.Α. βρίσκει τους/τις από κάτω ντόπιους/ες και ξένες/ους, μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Στην καρδιά ενός νέου κρισιακού επεισοδίου – μέσα στην παρατεταμένη κρίση του συστήματος εκμετάλλευσης-  οι πλευρές της ζωής και του θανάτου επαναχαράσσονται. Από τη μια ο δρόμος της αλληλεγγύης και τις ανθρωπιάς προσπαθεί με πράξεις και αγώνες να ενώσει τους πολλούς με το δίκιο, απέναντι στον εθνικισμό και το μίσος για το διαφορετικό, για τα κοινά τους συμφέροντα. Από την άλλη το καθεστώς της λεηλασίας που θέλει να οξύνει τον κοινωνικό εκφασισμό και προσπαθεί να επιβάλει τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των φτωχών, στερεί δικαιώματα, διαχωρίζει με κάθε αφορμή – από το σχολείο μέχρι την εργασία-  υψώνει τείχη και φράχτες, στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους/τις κατατρεγμένους/ες, κακοποιεί και δολοφονεί ανυπεράσπιστους/ες

Να θυμόμαστε την 18η Σεπτέμβρη σημαίνει να ακολουθούμε το δρόμο που ο Παύλος και τόσοι/ες άλλοι/ες πριν από αυτόν χαράξανε. Το δρόμο του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού, το δρόμο του κινήματος της Ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 18/9 στις 19:00 στην Παραλία (Δικαστήρια)

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Facebook Page

Δελτίο Τύπου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ευρωπαϊκό εφήβων: Με τον Πρεβεζάνο Γεράσιμο Τζάρα αναχώρησε για την Ιταλία η Εθνική

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Ακόμη περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το εργατικό δυστύχημα στο Καναλάκι (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...