Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:47

Κώστας Μπάρκας: Ακόμη περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το εργατικό δυστύχημα στο Καναλάκι (βίντεο)

Απέφυγε η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων, που αναδείχθηκαν με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο Καναλάκι, όπως προέκυψε από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε για το θέμα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Μπάρκα, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει το σχετικό πόρισμα από τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για τη διερεύνηση του δυστυχήματος και κατόπιν αυτού η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Όμως, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την ανάγκη στελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στα περιφερειακά τμήματα της περιοχής. Για δύο Περιφερειακές Ενότητες, της Πρέβεζας και της Λευκάδας, δηλαδή μια ευρύτερη περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία, ειδικά στον τουριστικό κλάδο και έχει επιπλέον βιομηχανική ζώνη στην Πρέβεζα, λιμάνι και μαρίνες σε Πρέβεζα και Λευκάδα και μια πλειάδα από αγροτικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έχει για ελέγχους τρεις (3) Επιθεωρητές Εργασίας. Το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (δηλαδή το τμήμα του ΣΕΠΕ που επιβλέπει αν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας), που εδρεύει στην Άρτα και έχει υπό την ευθύνη του τους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας έχει δύο (2) επιθεωρητές για τους σχετικούς ελέγχους.

Με αυτά τα δεδομένα, με την υποβάθμιση που έφερε η Νέα Δημοκρατία στο ΣΕΠΕ, με το πάγωμα προσλήψεων, την αποψίλωση των περιφερειακών τμημάτων του Σώματος από προσωπικό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών του, παραμένουν ζητούμενα ο έλεγχος για την τήρηση της νομοθεσίας και η μείωση των εργατικών ατυχημάτων.

Γραφείο Τύπου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο αγώνας για τη Ζωή– Υπόθεση όλων μας! – Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 18/9 στις 19:00 στην Παραλία (Δικαστήρια)

Επόμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (ώρες 10.00-13.00) σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...