Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 6:01

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Παράκτιος Κολυμβητικός Αγώνας Μονολίθι-Πρέβεζα

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας (ΝΟΠ) (κατόπιν σχετικής αδειοδότησης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ηπείρου) με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας, στην παραλία Μονολιθίου Πρέβεζας, με την πραγματοποίηση δύο κολυμβητικών διαδρομών (3 & 6 Km) για άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στην Πρέβεζα και αποτελεί πόλο έλξης αθλητών όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Από την φετινή χρονιά, οι αγώνες είναι ενταγμένοι στα πλαίσια ενός μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος που ονομάζεται  “Ionian Swimming Challenge”. Το Ionian Swimming Challenge” αποτέλεσε, ένα πρότυπο  πρωτάθλημα κολύμβησης και διεξήχθη σε πέντε πόλεις (Αρτα, Ηγουμενίτσα, Παξοί, Μεσολόγγι, Πρέβεζα) στις ακτές του Ιονίου Πελάγους με σκοπό την γνωριμία με το άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και την διάδοση της ως μια σύγχρονη αθλητική και τουριστική δράση .

Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 60 αθλητές που με τον τερματισμό τους απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ το πιο μεγάλο χειροκρότημα εισέπραξαν οι μικρότεροι διαγωνιζόμενοι. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων τόσο στους νικητές του αγώνα της ημέρας, αλλά και στους πρωταθλητές της κολυμβητικής δοκιμασίας  “Ionian Swimming Challenge”.

Θεωρούμε χρέος μας ως διοργανωτές του αγώνα να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας για την υποστήριξη τους στον σχεδιασμό και την τέλεση αυτού του αγώνα.

Μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης  αποτέλεσε η ψαροταβέρνα “Τέσσερις Εποχές” στον Μύτικα Πρέβεζας, ιδιοκτησίας Χρήστου Πρίφτη.

Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σταθούν αρωγοί και σε μελλοντικές προσπάθειες τους χορηγούς:

  • Prevere Cafe – Blue Island Beach Bar
  • Barrio Cafe
  • Το κατάστημα “Konstas”
  • Το εστιατόριο ΑΓΝΑΝΤΙ – ¨Gianni’s Restaurant¨

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας “SEASAFE” , του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, του Λιμεναρχείου Πρέβεζας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και στην διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας.

Τέλος θα θέλαμε να σταθούμε στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών στην πραγματοποίηση του αγώνα με επιτυχία.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση του Πολιτιστικού συλλόγου ”Πρέβεζα” με θέμα -ο τόπος λατρείας της Εβραϊκής Κοινότητας Πρέβεζας-

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...