Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 23:02

Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Π.Ο.Ε.Ο. Δασοπυρόσβεσης-Πυρόσβεσης στην Πρέβεζα (βίντεο-φωτογραφίες)

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, με διοργανωτή την ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας, το πρώΐ του Σαββάτου στην αίθουσα της Θεοφανείου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Κουμπής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαρηγιάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας Νίκος Παππάς, η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Γιώτα Γεωργάκου, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων που ήρθαν στην 1η Γενική συνέλευση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π, ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π που βρέθηκε στην Πρέβεζα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας και ο πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλης Ράπτης.

”Ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Έλληνες πολίτες για την σπουδαία, εθελοντική προσφορά στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών σε ένα τόσο σπουδαίο θέμα. Η πυρόσβεση και η δασοπροστασία στην εποχή όπου ζούμε σήμερα, μια κλιματική κρίση, αποτελεί γεγονός και όχι πλέον θεωρεία. Η κρίση όμως της έλλειψης κουλτούρας και παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται με τις εθελοντικές οργανώσεις να δέσει και αυτή είναι μεγάλη και σπουδαία προσφορά. Ως δήμαρχος νιώθω πολύ ευχάριστα που έχω την δική μας λέσχη, την ΛΕΚ δίπλα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δική μας ΛΕΚ, για τον πρόεδρό της, για τα μέλη της και τους εθελοντές. Για την άριστη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα θέματα. Πραγματικά θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε και ότι θέλετε από την πλευρά του Δήμου” είπε ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος.

Ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Κουμπής κατά τον σύντομο χαιρετισμό του είπε: ”Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη μας να γίνεται εδώ η 1η Γενική Συνέλευση. Αυτό που θέλω να πω και έχει μεγαλύτερη αξία είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΛΕΚ Πρέβεζας και στον αγώνα που δίνει για την πόλη μας και το νομό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μπορεί να είναι μια μικρή λέξη, αλλά έχει πολλές έννοιες. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου που βλέπω νέα παιδιά, νέους ανθρώπους να ασχολούνται και να είναι δίπλα μας. Χίλια μπράβο. Χίλια Ευχαριστώ”

Ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π Κίμωνας Παντελίδης ευχαρίστησε την ΛΕΚ Πρέβεζας για την εξαιρετική φιλοξενία και διοργάνωση του συνεδρίου.

”Η Ομοσπονδία μας δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα με σκοπό να προωθήσουμε τον θεσμό του Εθελοντισμού και να ασκήσουμε πίεση για την εφαρμογή του Ν.4662 για να λύσουμε πάγια και χρόνια ζητήματα που μας αφορούν. Με την ευκαιρία της επίσκεψή μας στην Πρέβεζα, πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε τόσο με την οργάνωση όσο και με την τεχνογνωσία που έχει η ΛΕΚ Πρέβεζας και να πω ότι δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο ούτε στην Αττική που είναι το κέντρο λήψεων και αποφάσεων. Δεν έχουμε δει πουθενά τέτοια ομάδα με τέτοια οργάνωση. Συνεπώς ότι είναι ένα πολύτιμο διαμάντι για τον Δήμο Πρέβεζας, όπου βλέπουμε ότι και ο δήμος βοηθάει και υποστηρίζει κάθε προσπάθειά τους”.

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π, βράβευσε τον δήμαρχος Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για την πολύτιμη βοήθειά του προς την ΛΕΚ.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρα ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας Νίκος Παππάς.

”Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την συνεργασία που έχουμε με την ΛΕΚ. Είμαστε αυτή την στιγμή στον καλύτερο δρόμο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε πολύ καλύτεροι για το οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας”.

Ο πρόεδρος της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας Βασίλης Ράπτης ευχαρίστησε όλους όσους ήρθαν στην Πρέβεζας για την 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Π.Ο.Ε.Ο. Δασοπυρόσβεσης-Πυρόσβεσης, καθώς επίσης και τα μέλη της ΛΕΚ για όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Ράπτης επίσης ευχαρίστησε τον Δήμο και την Περιφέρεια για την πολύτιμη βοήθειά τους προς την ΛΕΚ, τονίζοντας ότι ”όποτε τους έχουμε χρειαστεί είναι δίπλα μας”.

Η Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π., ιδρύθηκε την 24η Νοεμβρίου 2021, αποτελεί ένα αδέσμευτο και ανεξάρτητο δευτεροβάθμιο όργανο, με πρωταρχικό σκοπό τη συντονισμένη δράση και συνεργασία των φορέων-μελών για την επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων του εθελοντισμού καθώς και την ανάδειξή του.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον χλοοτάπητα στο Στάδιο – Κλειστός για 30 ημέρες ο χώρος του ποδοσφαίρου (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Στο κλειστό του 2ου Λυκείου η συναυλία του Πορτοκάλογλου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...