Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 23:00

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις από το ανεμοστρόβιλο του Μαρτίου

Στις 20 Απριλίου ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που ‘’χτύπησε’’ το νομό Πρέβεζας στις 31 Μαρτίου.

Οι αγρότες αναμένουν τον επιτόπιο έλεγχο (αυτοψία) που θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή και το κλιμάκιο της Π.Ε Πρέβεζας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος, προκειμένου να αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις αποζημιώσεις των αγροτών.

Περίπου 110 αιτήσεις έγιναν από αγρότες των περιοχών του νομού, οι περισσότερες εξ’ αυτών να είναι κυρίως από την Πρέβεζα, τον Αγ. Θωμά και τον Μύτικα, όπου υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές.

Ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΔΕΕΠ Πρέβεζας Γιάννης Σολδάτος μίλησε για το θέμα στο onprevezanews.gr.

‘’Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς κινήθηκαν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες. Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος ενεργοποίησε ταχύτατα τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς, καθώς και την συγκρότηση της επιτροπής που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι φάκελοι το συντομότερο δυνατόν και να αποσταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών’’.

Φωτογραφία: mypreveza.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ» για τον θάνατο του Μητροπολίτη Δράμας Παύλο

Επόμενο Άρθρο

Μίνα Γκάγκα: ”Καμιά συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με άλλο” (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...