Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 20:08

Μίνα Γκάγκα: ”Καμιά συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με άλλο” (βίντεο-φωτογραφίες)

Έστω και και μία ώρα καθυστέρηση από την προγραμματισμένη επίσκεψή της, έφτασε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία στα πλαίσια επισκέψεων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ήρθε προκειμένου να δει από κοντά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το κτίριο, τα θέματα με την στελέχωσή του κ.α.

Την κ. Γκάγκα περίμεναν στην πύλη του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του συλλόγου του Νοσοκομείου και άλλοι, οι οποίοι με έντονες διαμαρτυρίες ζητούσαν την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού.

Στην είσοδό της, την υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, μαζί με τους διευθυντές όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας (Θωμάς Δήμας και Δημήτρης Σουμαλεύρης), ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Η κα Γκάγκα αρχικά ξεναγήθηκε εσωτερικά του Νοσοκομείου, όπου διαπίστωσε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στον χώρο των θαλάμων, κάτι που επεσήμανε και κατά τις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους.

Στους δημοσιογράφους η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι η επίσκεψή της είναι στην βάση εθιμοτυπικών επισκέψεων στα Νοσοκομεία της χώρας, χωρίς να σημαίνει οτιδήποτε άλλο, όπως τον νέο υγειονομικό χάρτη κλπ.

Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, αφού η δεκαετής οικονομική κρίση, αλλά και οι Πανδημία κράτησαν πολλά πράγματα στάσιμα.”Πολλά κτίρια χρειάζονται ανακαινίσεις, ενισχύσεις με εξοπλισμό και άλλα υλικά, κάτι που θα δρομολογηθούν πολύ σύντομα” είπε η κα Γκάγκα.Όσον αφορά την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου σε ερώτηση δημοσιογράφου η αναπληρωτής υπουργός απάντησε: ”Δεν ήρθα εδώ να σας δώσω υποσχέσεις για νέο νοσοκομείο, θα κοιτάξουμε όλα τα αιτήματα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε άμεσα για να υπάρξει βελτίωση για το νοσοκομείο, όπως το ζήτημα με τις τουαλέτες στους θαλάμους. Στο υπουργείο έχουμε αιτήματα για τουλάχιστον 15 νέα νοσοκομεία, πρέπει να τα ιεραρχήσουμε. Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε παράλληλα 15 νέα νοσοκομεία, άρα πρέπει να δούμε που υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Γυρίζω σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας και με ανακαινίσεις και με προσωπικό, το κάνουμε ήδη, το έχουμε ήδη κάνει.”

Ωστόσο μία από τις σημαντικές ανακοινώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας ήταν ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν μετατραπεί σε ένα ενισχυμένο Κέντρο Υγείας, ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγχωνευτεί με άλλο Νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Τέλος η κα Γκάγκα παρέστη σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στον χώρο του διοικητηρίου του Νοσοκομείου, παρουσία των φορέων του νομού και του Νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις από το ανεμοστρόβιλο του Μαρτίου

Επόμενο Άρθρο

Τένις: Δύο πρωταθλήματα τον Μάϊο στην Πρέβεζα με την συμμετοχή 200 αθλητών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...