Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 14:32

Οι νέες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ υποστηρίζουν ανθρώπους με διαφορετικά είδη εθισμού

Για τις τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος που βρίσκονται σε λειτουργία με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Γιάννης Παπαχρήστος, σημειώνοντας ότι προσφέρουν υποστήριξη σε ανθρώπους με διαφορετικά είδη εθισμού.
Στις νέες μονάδες περιλαμβάνεται Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα, ενώ με έδρα τα Γιάννενα λειτουργούν Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος.
Όσον αφορά την κινητή Μονάδα Ενημέρωσης, που βρέθηκε και στο δημαρχείο της Πρέβεζας, ο κ. Παπαχρήστος εξήγησε πως βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις εξορμήσεις που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Σημαντικό είναι και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης, η τρίτη μονάδα, που σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, ενισχύει τη διαδικασία ισότιμης και παραγωγικής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκληρώνουν πρόγραμμα απεξάρτησης.
Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν τη νομική τους υποστήριξη, την επανασύνδεση τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και ειδικότερα με την επαγγελματική τους κατάρτιση, και την υποστήριξη τους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.«Παρά την κρίση, το ΚΕΘΕΑ επεκτείνει τη δράση και τις υπηρεσίες του και η δημιουργία νέων μονάδων ενισχύει το δίκτυο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων» είπε ο κ. Παπαχρήστος.
Διεπιστημονικές ομάδες προσωπικού στελεχώνουν το δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ που μέχρι σήμερα έχει παράσχει υπηρεσίες σε περισσότερα 1.050 άτομα με πρόβλημα χρήσης και σε περίπου 1.700 μέλη οικογενειών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510 37812 (Φιλικής Εταιρείας 37, Καρδαμίτσια Ιωαννίνων) και 26810 70587 (Στρ. Χαρ. Κατσιμήτρου 2, Άρτα).
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Προέγκριση δημοπράτησης του έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου του 1ου Γ.Ε.Λ Πρέβεζας” έλαβε ο Δήμος

Επόμενο Άρθρο

Διαδικτυακό Καρναβάλι με τέσσερα “δυνατά” Σαββατόβραδα από το Κομιτάτο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...