Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 9:22

Ξεκίνησε ο εορτασμός για την 111η επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας – Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Μαρία Κεφαλά (video-pics)

Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Δήμος Πρέβεζας για να τιμήσει τα 111 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης.

Τη μνήμη των πεσόντων στη μάχη που προηγήθηκε της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας στις 21 Οκτωβρίου του 1912 τίμησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γούσης, οι αντιδήμαρχοι Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, Λούρου Νίκος Παγγές και Κέρκυρας Χρυσούλα- Τόμπρου Γκίνη, ως εκπρόσωπος του δικτύου Πάφου,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φανή Μπισκανακη, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, απόστρατοι, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” , μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου κλπ.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ενώ το χρονικό της ημέρας παρουσίασε στην ομιλία της η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρα Σκαμπαρδώνη.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι η το σημείο του μνημείου των Πεσόντων έχει συνδεθεί με δύο καθοριστικές μάχες για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας, εκφράζοντας το σεβασμό του για τους ανθρώπους που έπεσαν ηρωικά προκειμένου να ζούμε ελεύθεροι σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο τα επόμενα χρόνια θα γίνει προσπάθεια αναβάθμισης της επετείου , ίσως και με την καθιέρωση αργίας προκειμένου να μπορούν όλοι οι δημότες να συμμετέχουν στον εορτασμό του ξεχωριστού αυτού γεγονότος.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα τις 19:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας Κοσμά Κοψάρη και θέμα “Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας και ο αντίκτυπος στο σήμερα”. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφαλά.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”, ενώ στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου θα φιλοξενείται έκθεση ιστορικού φωτογραφικού υλικού. Μετά το τέλος της συναυλίας θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους.

Προηγούμενο Άρθρο

Εορτάστηκε στην Ήπειρο η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου

Επόμενο Άρθρο

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...