Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 23:50

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Πρέβεζα με τις σκέψεις στην Θεσσαλία (video-pics)

Με τη σκέψη στραμμένη στους μαθητές της Θεσσαλίας οι οποίοι δοκιμάζονται από τις πλημμύρες και δε θα μπορέσουν σήμερα να βρίσκονται στα σχολεία τους ήχησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στις σχολικές μονάδες της Πρέβεζας.

Στο συγκρότημα του 2ου & 3ου γυμνασίου στο Φόρο τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες και τις οικογένειές τους καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους, μιλώντας για μια ξεχωριστή ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του όμορφου ταξιδιού στον κόσμο της γνώσης.

Τις δικές τους ευχές εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας απεύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Λεωνίδας Αργυρός υπογραμμίζοντας ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ενώ κάθε πρόβλημα που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα λύνεται άμεσα.

Το δικό της καλωσόρισμα απεύθυνε και η διευθύντρια Β’Θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Φανή Μπισκανάκη, καλώντας τα παιδιά να χαρούν τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους έχοντας για οποιοδήποτε πρόβλημά τους την υποστήριξη των αρμόδιων αρχών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ξεκίνησε την περιοδεία του στο σχολείο από το Κανάλι το οποίο σε ένα περίπου μήνα θα έχει ολοκληρωμένο ένα σύγχρονο κτίριο κατασκευασμένο μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου και της Π.Ε Πρέβεζας την οποία ευχαρίστησε θερμά.

Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργάκος από τον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Σχολείου παρότρυνε τα παιδιά να κινητοποιήσουν τους γονείς τους για την συγκέντρωση βοήθειας για τα παιδιά της Θεσσαλίας αναφορά στα οποία έκαναν τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο προϊστάμενος Α’Θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Μιχάλης Ηλίας.

Στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Σχολείου παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός ο οποίος επεσήμανε ότι το προηγούμενο έτος δαπανήθηκαν περίπου 300 χιλιάδες ευρώ για εργασίες στα σχολεία, ενώ οι παρεμβάσεις θα είναι συνεχείς έτσι ώστε τα παιδιά να φοιτούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου υποψήφιος με την ”Ανάπτυξη Τώρα” και τον Γιώργο Νίτσα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...