Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 7:15

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Αγ. Χαράλαμπο (video-pics)

Mε την τέλεση του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινoύ χοροστατούντος του Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ξεκινήσαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγ. Χαραλάμπους, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμος, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Εμπορίου και Απασχόλησης Τάσος Δράκος, οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαργιάνογλου και Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές, ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Δράκος, ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, το μέλος της Π.Ε του ΠΑΣΟΚ Παύλος Φραγκούλης, εκπρόσωποι στρατού και σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολιτικός Ναός είχε γεμίσει από εκατοντάδες πιστούς από πολύ νωρίς, που πήγαν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί στην μνήμη του Πολιούχου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Σάββατο ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στις 7 το πρωί με την Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια την Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου, και συλλειτουργούντων του Επισκόπου κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα συμμετέχει το χορευτικό του Δήμου καθώς και άγημα από την ΑΕΝ και την Πυροσβεστική.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας-βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Προηγούμενο Άρθρο

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η Σκακιστική Ένωση

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τίμησε τον Πολιούχο της Αγ. Χαράλαμπο παρουσία φορέων και πλήθος κόσμου (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...