Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 2:47

Ν.Δ: Με επιτυχία η διαδικτυακή συζήτηση με θέμα το Περιβάλλον και την Ενέργεια στην Ήπειρο

Ο Tομέας Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ – Μητρώο Στελεχών Περιφερειών Ηπείρου, Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, διοργάνωσαν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:  ‘’Περιβάλλον και Ενέργεια στην Περιφέρεια Ηπείρου’’ με κεντρικό ομιλητή τον Γεώργιο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ την συζήτηση είχαν ο Τζιανλούκα Ματσίρας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, Γενικός Συντονιστής Μητρώου Στελεχών Περιφέρειας Ηπείρου, Μέλος Π.Ε και η Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώου Στελεχών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση και την προστασία της βιοποικιλότητας, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για την

κυκλική οικονομία, την ηλεκτροκίνηση, το πράσινο υδρογόνο καθώς και για την ορθή διαχείριση των απορριμάτων.

Ο κ. Αμυράς ωστόσο απάντησε και σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας και τις περιοχές Natura, την αντιμετώπιση του μύκητα των πλατανιών, την ανακύκλωση το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, τον νόμο για τα αυθαίρετα, την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, την εκπαίδευση των δασεργατών, τους δασικούς χάρτες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο σύμβουλος Αειφόρου ανάπτυξης και ηγεσίας κ. Λάμπρος Μπούκλης, μίλησε για την περιβαλλοντική κρίση ως εθνικό ζήτημα, τόνισε τα τεράστια έργα που κάνει η Κυβέρνηση για τις δασικές περιοχές και το σεβασμό του πολίτη, ενώ μίλησε για την ανάγκη της εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας, πρακτικής προς την οποία είμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση.

Ο οικονομολόγος CFO ΟΤΕ κ. Γιάννης Ρουκάς, μίλησε για τη χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν επενδύσεις καθώς και για τις σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης σε αυτή τη κατεύθυνση.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογές ΕΠΣ: Δημήτρης Ζακυνθινός στο Ράδιο Πρέβεζα – ”Τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ποδοσφαιριστές και τα σωματεία…”

Επόμενο Άρθρο

Στην Πρέβεζα τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου” από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...