Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:45

Να ανοίξει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλάκι και να προσληφθεί προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής

Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποίηθηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού να προχωρούν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που έλαβαν ως συνολική στήριξη πάνω από 300 δις ευρώ από το 2008, σήμερα να προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, στη λογική περιστολής του κόστους.

Η κυβέρνηση  της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (επί διακυβέρνησής τους έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής στο Θεσπρωτικό) έχουν  τεράστιες ευθύνες που στηρίζουν  την ταξική πολιτική των τραπεζών ενάντια στο λαό, αφού κρατήσανε και κρατάνε τις τράπεζες στον έλεγχο των ιδιωτών, παρότι το χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση τους το έδωσε το ελληνικό δημόσιο μέσω του ΤΧΣ!

Αντί να ανοίγουν καταστήματα για να εξυπηρετείται ο κόσμος για τις ανάγκες του, να μην ταλαιπωρείται και να μην περιμένει σε ουρές ή να κάνει χιλιόμετρα να βρει ένα κατάστημα, η Εθνική κλείνει καταστήματα ειδικά στην επαρχία που σημαίνει μετακίνηση αρκετών χιλιομέτρων με ότι αυτό συνεπάγεται ειδικά για τους συνταξιούχους!

Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός των τραπεζών περνάει πάνω από τις πλάτες της δοκιμαζόμενης πελατείας ή του προσωπικού της που μειώνεται με προγράμματα εθελούσιων εξόδων, ενώ θα έπρεπε να είναι υπέρ του κοινωνικού συνόλου: με διαδικασίες γρήγορης εξυπηρέτησης και όχι ταλαιπωρίας, με διαγραφή χρεών των ανέργων και της φτωχών λαϊκών στρωμάτων με πτώση των ληστρικών επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια και φιλολαϊκή πολιτική, με καταστήματα παντού για εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών . Τράπεζες κρατικές με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Μία «παντόφλα» συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με την Λευκάδα! Απίστευτες εικόνες

Επόμενο Άρθρο

Στην ΕΡΤ 1 η Παραλία Βράχου-Λούτσας σε ζωντανή σύνδεση (VIDEO)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...