Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 3:29

Νέα επιτυχία για τον Πρεβεζάνο Μαραθωνοδρόμο Θωμά Δασκάλα στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία φόρεσαν τα γιορτινά τους και χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους 17.000 δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη, που έζησαν την ασύγκριτη εμπειρία της συμμετοχής στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, το πρωινό της Κυριακής 21 Απριλίου! Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, τα ρεκόρ των πρωταθλητών των δρόμων αντοχής, μαζί με τα μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας που έστειλε η διοργάνωση, έκαναν και φέτος ξεχωριστή τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, την οποία απόλαυσαν εξίσου πολύ οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες, οι οικογένειές τους και οι θεατές! Η συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών ομάδων και οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκλήρωσαν ιδανικά τη γιορτή, που θα μείνει αξέχαστη!

Ο Πρεβεζάνος Μαραθωνοδρόμος Θωμάς Δασκάλας, αθλητής του Α.Ο Τρίτων Χαλκίδας/Marathon Club, κατάφερε στην ηλικιακή ομάδα (19-34) να τερματίσει στην 2η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 2:43:35, ενώ στην γενική κατάταξη όλων των ηλικιών στην 9η θέση.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ έγραψε για την τεράστια αυτή επιτυχία:

”Μια στιγμή πάθους έπειτα από αρκετή ένταση και κάμποση υπομονή σε ένα όμορφο αγώνα.
Ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή που πάλεψα με τον εαυτό μου.
Ευχαριστώ τη οικογένεια μου που ήταν στο πλάι μου από τη πρώτη στιγμή.
Το προπονητή μου βέβαια Δημήτρη Θεοδωρίδη Paavo Nurmi που με στηρίζει και βοηθά τα τελευταία χρόνια.
To σύλλογο μου Αθλητικός Όμιλος Τρίτων Χαλκίδας.
Τη γυμνάστρια μου Βασιλική Τάσση στο κομμάτι της ενδυνάμωσης.
Και τη διατροφολόγο μου Ανδρονίκη Πάντα.
Νέο Ατομ.ρεκόρ 2:43:359ος.Γενικής κατά/ξης-2οςΗλικιακής19-34ετών.”

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org.

Προηγούμενο Άρθρο

Την 3η θέση στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση με νέο ατομικό ρεκόρ

Επόμενο Άρθρο

Όχι απο το Δ.Σ Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...