Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 12:56

Νέα απάτη με τηλεφωνήματα για το Market Pass στην Πρέβεζα – Προσοχή μην δίνετε κωδικούς λογαριασμών

Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, επιτήδεια θα εντείνουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων Ελλήνων με πρόσχημα το Market Pass.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα στην πόλη της Πρέβεζας δεκάδες συμπολίτες μας δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστο, αλλά με φανερό αριθμό κινητού (προφανώς για να είναι πιο πειστικός), λέγοντας σε όσους απαντούσαν ότι είναι δικαιούχοι του market pass με ένα ποσό που άγγιζε σε πολλές των περιπτώσεων ακόμη και τα 450 ευρώ.

Ο άγνωστός που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, με όμορφο τρόπο ζητούσε από τα ”θύματά του” τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να τους πιστωθεί το πόσο προερχόμενο από το market pass.

Οι περισσότεροι και ευτυχώς αντιλήφθηκαν αμέσως την απάτη και δεν προχώρησαν στην συνομιλία, ωστόσο ελάχιστοι ακούγοντας και το τεράστιο ποσό και έχοντας ανάγκη, έδωσαν τα προσωπικά τους στοιχεία και έτσι ο άγνωστος προχώρησε αμέσως σε αναλήψεις μετρητών που είχαν στους λογαριασμούς τους.

Από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος γίνεται γνωστό ότι ουδέποτε και για οποιονδήποτε λόγο δεν δίνουμε σε κανέναν τα προσωπικά μας στοιχεία και κωδικούς που αφορούν είτε τραπεζικούς λογαριασμούς, στοιχεία φορολογικά οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να μας προκαλέσει προβλήματα.

Έτσι λοιπόν μεγάλη προσοχή αν σας καλέσουν από το 6942268072, δεν απαντάτε και δεν δίνεται οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο.

Προηγούμενο Άρθρο

«Παράθυρο» για εξωδικαστική ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων σε βάρος των Ταμείων

Επόμενο Άρθρο

Οι προσφορές των στοιχηματικών εταιριών και τι πραγματικά σημαίνουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...