Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:13

Μονόδρομος η ανέγερση νέου αλλά και η αναβάθμιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου Πρέβεζας

Η ανέγερση νέου νοσοκομείου είτε ως μονόδρομος, είτε σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του υφιστάμενου Νοσοκομείου, αποτέλεσε κοινή συνισταμένη όλων των φορέων, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας με μοναδικό θέμα το νοσοκομείο.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι δύο βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Σκανδάλης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου, σύλλογοι και φορείς.
Στις τοποθετήσεις έγινε αναδρομή στο θέμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου ενώ κατατέθηκαν παρεμβάσεις, προβληματισμοί και προτάσεις.Τον κύκλο των ομιλητών άνοιξε ο βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος στην παρέμβασή του ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα μπορούσε να είχε γίνει από το 2007 αλλά τότε εκφράστηκε διαφωνία με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑγια το ότι -όπως είπε-επί 4,5 χρόνια δεν έγινε καμία παρέμβαση στο υπάρχον νοσοκομείο.
Επίσης ο βουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία του με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργο Νίτσα σχετικά με ανακοινώσεις του για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης χρηματοδότησης για νέο νοσοκομείο στο Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ καταλήγοντας εκτίμησε ότι απαιτούνται 10-12 χρόνια για νέο κτίριο και θα πρέπει παράλληλα με τον στόχο αυτό να επιδιωχθεί και η αναβάθμιση του υπάρχοντος νοσοκομείου.
Κριτική στον κ.Νίτσα αλλά και σε μέσα ενημέρωσης άσκησε και ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, υπογραμμίζοντας και ο ίδιος ότι το νοσοκομείο θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ αν τότε δεν υπήρχε διαφορετική προσέγγιση από τη διοίκηση και όχι μόνο του Δήμου.
Ο κ. Ιωάννου αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης ανέφερε ότι ακόμη κανείς δε γνωρίζει αν σε αυτό μπορεί να ενταχθεί η ανέγερση νοσοκομείου τοποθετώντας στην καλύτερη περίπτωση την ολοκλήρωση του κτιρίου σε 8-10 χρόνια γεγονός που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε δραματική τη σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο, θυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σβήστηκαν στην Πρέβεζα οφειλές ανασφάλιστων νοσηλευομένων ύψους 200 χιλ. ευρώ.

Ο ίδιος καταλήγοντας δήλωσε ότι θα συμμετέχει στη διεκδίκηση για νέο νοσοκομείο χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη και την αναβάθμιση του παλιού. Τοποθετήσεις έκαναν και οι επικεφαλής των συνδυασμών.
Ο κ. Χρήστος Μπαΐλης επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” τάχθηκε υπέρ της κοινής διεκδίκησης νέου δημόσιου νοσοκομείου, ενώ ο επικεφαλής του Συνδυασμού “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας διευκρίνισε ότι πρόθεση της παράταξής του είναι όχι η απλή έκδοση ενός ψηφίσματος αλλά η εξασφάλιση μιας ευρύτερης συναίνεσης και διαπαραταξιακής διεκδίκησης για την ανέγερση νέου νοσοκομείου.
Ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης χαρακτήρισε μονόδρομο την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, ενώ ο Κώστας Κύρλας εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης νέου νοσοκομείου πλήρως εξοπλισμένου με όλες τις λειτουργίες του να είναι δημόσιες και χωρίς να δραστηριοποιείται σε αυτό καμία επιχειρηματική δράση.Την κατάσταση στο χώρο της υγείας “καυτηρίασε” εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανυπότακτης Κίνησης στα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας” Ταξιάρχης Κωστόγιαννης, τασσόμενος και ο ίδιος υπέρ της ανέγερσης νέου δημόσιου νοσοκομείου με δωρεάν υγεία για όλους.
Στις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του νοσοκομείου για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έφερε η επέλαση του κορονοϊού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο διοικητής Δημήτρης Σκανδάλης, εκτιμώντας ότι οι φορείς θα πρέπει να κινηθούν συντεταγμένα για τη διεκδίκηση νέου.
Παρεμβάσεις έκαναν ακόμη ο πρώην διοικητής Μίλτος Παππάς, παρόντες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υγειονομικοί και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση χαρακτήρισε ως σύσσωμη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας την ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου αλλά και την ενίσχυση του υφιστάμενου.
Η πρόταση που κατατέθηκε από τον κ.Γεωργάκο και τελικά υπερψηφίστηκε και από τους συνδυασμούς “Δημοτική Συνεργασία”, “Στροφή στο Μέλλον” και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Κακιούζη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Την στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του υφιστάμενου και την προσπάθεια ανέγερσης νέου δημόσιου νοσοκομείου.
-Την άμεση επικαιροποίηση της μελέτης για το οικόπεδο του Μύτικα
-Τη δημιουργία επιτροπής από Δήμαρχο, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, και διοίκηση του νοσοκομείου για συναντήσεις με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο.
-Τη συνδρομή και την υποστήριξη προς τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου από τις υπηρεσίες του δήμου.
Επίσης όπως ανέφερε ο κ.Γεωργάκος η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να μεταφέρουμε παντού ότι η Πρέβεζα είναι δω, έχε μπει στο χάρτη , αναγνωρίζεται η αξία της και θέλουμε να είναι ασφαλείς με τις καλύτερες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Tέλος να σημειωθεί τις δικές τους προτάσεις κατέθεσαν στο Προεδρείο και ψήφισαν οι δημοτικοί συνδυασμοί “Ανάπτυξη Τώρα”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.
Πηγή – Φωτογραφίες: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων διοργανώνεται το Σάββατο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε αθλητή στην Π.Ε Πρέβεζας – Παίκτης του Κεραυνού Θεσπρωτικού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...